image description

Η συμμετοχή των Ιωαννίνων στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ελλάδα 2021» αποτέλεσαν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που είχε ο δήμαρχος της πόλης Μωυσής Ελισάφ με την επικεφαλής της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η κ. Αγγελοπούλου είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί τα Γιάννενα στα τέλη Μαρτίου όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοιού.

Έτσι η πρώτη συζήτηση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και ήταν εξαιρετικά ουσιαστική και γόνιμη.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες που γίνουν την επόμενη χρονιά και οι οποίες σε τοπικό επίπεδο θα συντονιστούν από την επιτροπή «Ιωάννινα 2021» η οποία θα συγκροτηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως αποφασίστηκε στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τα Γιάννενα θα φιλοξενήσουν δύο σημαντικά, διεθνή συνέδρια με την καθοριστική συμμετοχή του Πανεπιστημίου και άλλων θεσμικών φορέων.

Επίσης θα γίνει ένας κύκλος διαλέξεων ενώ θα πραγματοποιηθεί σειρά από μουσικά δρώμενα με τα μουσικά σύνολα του Πνευματικού Κέντρου.

Ταυτόχρονα θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες που θα σηματοδοτούν την προοπτική της περιοχής σε τομείς αιχμής αλλά και σε κλάδους με μακρά παράδοση.

Ενδεικτικά αναφέρονται δράσεις που θα αποτυπώνουν τις δυνατότητες των Ιωαννίνων στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, στην ιατρική και τις μεταμοσχεύσεις όπως και στην αργυροχοΐα.

«Στην πρώτη τηλεδιάσκεψη με την κ. Αγγελοπούλου και τους συνεργάτες της θέσαμε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο Δήμος μας ώστε το 2021 να οργανώσουμε γεγονότα με διεθνή αντίκτυπο. Γεγονότα που θα αναδείξουν πτυχές της ιστορίας αλλά και τις προοπτικές της περιοχής», τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.