Στις έκτακτες τροποποιήσεις που αναμενόταν εξαιτίας του κορωνοϊού προχώρησε η FIFA. Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου ενέκρινε την εισήγηση να επιτρέπονται 5 αλλαγές για κάθε ομάδα στα παιχνίδια των διοργανώσεων που θα ολοκληρωθούν ως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Για να μειωθούν οι καθυστερήσεις κάθε ομάδα θα έχει το πολύ τρεις ευκαιρίες να κάνει τις αλλαγές αυτές κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ αυτές θα μπορούν να γίνουν και στο ημίχρονο.

Αν και οι δύο ομάδες κάνουν μία αλλαγή στο ίδιο χρονικό σημείο, τότε αυτή θα μετράει σαν μία ευκαιρία για αλλαγή για κάθε ομάδα.

Οι αλλαγές που δεν χρησιμοποιήθηκαν και οι ευκαιρίες για να πραγματοποιηθούν θα μεταφέρονται και σε όσα παιχνίδια πάνε στην παράταση.

Σε κάθε διοργάνωση που επιτρέπεται βάσει κανονισμών μία επιπλέον αλλαγή στην παράταση, οι ομάδες θα έχουν μία ακόμα χρονική ευκαιρία για να την πραγματοποιήσουν. Οι αλλαγές μπορεί να γίνουν πριν από την έναρξη της παράτασης ή στο ημίχρονο της.

Πέρα από τις αλλαγές, η FIFA έλαβε απόφαση και για το VAR, αφήνοντας στην ευχέρεια κάθε λίγκας το τι θα κάνει, αν θα συνεχίσει δηλαδή να το χρησιμοποιεί ή θα το διακόψει προσωρινά.