Τα υγειονομικά πρωτόκολλα ούτε ακούγονται ούτε θα είναι εύκολα, ειδικά για τις ομάδες της Super League 2 και της Football League, που με μηδενικά έσοδα και τεράστια έξοδα θα κληθούν να ακολουθήσουν πολύ αυστηρούς κανόνες για να μπορέσουν οι παίκτες τους να επιστρέψουν στις προπονήσεις ανά γκρουπ.

Παρά τις όποιες δυσκολίες του εγχειρήματος όμως, ο ΠΑΣ Γιάννινα επιθυμεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και από την πλευρά του θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα, ώστε σύντομα οι παίκτες του να ξαναπατήσουν το χορτάρι του Πανηπειρωτικού.

Την Παρασκευή η ΓΓΑ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Λίγκας κι εκείνος με τη σειρά του τα μέλη της, ποια είναι τα πρώτα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν από τις ΠΑΕ. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνεται ο ορισμός υγειονομικού υπεύθυνου και η γραπτή εγγύηση ότι θα τηρούνται απαρέγκλιτα όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ήδη οι Ηπειρώτες όρισαν  τον γιατρό τους, Σταύρο Ριστάνη ως υπεύθυνο και αναμένουν τις επόμενες οδηγίες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τεστ κορωνοϊού για όλους και προπονήσεις σε γκρουπ 6-8 ατόμων, με τους παίκτες να μην εισέρχονται στα αποδυτήρια πριν ή μετά την προπόνηση. Να σημειωθεί εδώ ότι η Λίγκα θα ζητήσει προσφορά από ιατρικά κέντρα, ώστε να πάρει καλύτερες τιμές και να κάνουν όλοι σε όλες τις ομάδες τα τεστ με χαμηλότερο κόστος.

Με αυτά και με αυτά όμως, οι ομαδικές προπονήσεις είναι αδύνατον να ξεκινήσουν πριν τις 18 Μαΐου και ο χρόνος θα αρχίσει να γίνεται πιεστικός σε περίπτωση που το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί όπως ακριβώς προβλεπόταν από την προκήρυξη, καθώς απομένουν 2 ακόμα αγωνιστικές για να τελειώσει η κανονική περίοδος και άλλες 10 για τα πλέι-οφ και αντιστοίχως 10 για τα πλέι-άουτ.

Όσον αφορά το πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την προετοιμασία των παικτών για να μπορέσουν να ξαναμπούν σε ρυθμούς αγώνων, οι περισσότεροι γυμναστές εκτιμούν ότι χρειάζονται 3-4 εβδομάδες. Άρα, αν οι ομαδικές προπονήσεις αρχίσουν από 18 Μαΐου, στην καλύτερη περίπτωση η Super League 2 μπορεί να ξεκινήσει στις 7 Ιουνίου (πρώτοι αγώνες δηλαδή στο τέλος της 3ης εβδομάδας προετοιμασίας) και αν οι 12 αγώνες γίνονται Τετάρτη-Κυριακή η σεζόν θα τελειώσει Τετάρτη 15 Ιουλίου, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την επέκταση συμβολαίων που λήγουν στις 30/6.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες, πάντως, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και θα κρίνουν πολλά, τόσο για το αν θα μπορέσουν όλες οι ομάδες να ξαναμπούν σε προπονήσεις όσο και για το αν θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση ή όχι.