Μόνο στη θεωρία επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις οι παίκτες της Super League 2, αφού στην πράξη αργεί ακόμα η στιγμή που θα πατήσουν στο χόρτο των προπονητικών τους κέντρων, έστω και σε γκρουπ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, αν και έτοιμος σε μεγάλο βαθμό να τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να επανέλθει στην αγωνιστική δράση, εν τούτοις διαπιστώνει ότι υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, με αποτέλεσμα να θεωρείται αβέβαιη η επανέναρξη του πρωταθλήματος. Και φυσικά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη απόφαση από τις ομάδες ότι μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι τους αγώνες στις 7 ή 14 Ιουνίου, μοιραία δεν υπάρχει και δυνατότητα να γίνει σχεδιασμός από τα τεχνικά επιτελεία της προετοιμασίας που θα κάνουν με τους ποδοσφαιριστές τους. Είναι λογικό προπονητές και γυμναστές να αναρωτιούνται αν θα πρέπει να οδηγήσουν τους παίκτες τους σε κορύφωση της ετοιμότητάς  τους για να παίξουν τα πλέι-οφ ή θα τους βάλουν σε χαλάρωση για να επιστρέψουν ξανά από Ιούλιο για τη νέα σεζόν.

Η κατάσταση εύλογα προκαλεί θυμηδία, αφού αποκαλύπτεται η «γύμνια» της κατηγορίας, αλλά και όλου του ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι προφανές ότι έπρεπε… χθες στη Super League 2 να προχωρήσουν σε τηλεδιάσκεψη για να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν, αν μπορούν να επιστρέψουν όλοι στις προπονήσεις, αν τους «βγαίνουν» οι ημερομηνίες για προετοιμασία και αγώνες ή αν θα θέσουν και επίσημα θέμα αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, βάζοντας και τη Super League 1 στη συζήτηση αυτή και φυσικά τα κανάλια NOVA και ΕΡΤ. Είναι αδιανόητο να υπάρχει μια τέτοια κατάσταση και να περιμένουν να λυθούν τα προβλήματα από μόνα τους δια μαγείας, εκτός κι αν όλα θα τα αφήσουν να λυθούν την τελευταία εβδομάδα πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, πράγμα όχι ασυνήθιστο στην Ελλάδα…

Απόρροια της αβεβαιότητας είναι και η απουσία προγραμματισμού για την επόμενη σεζόν. Στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορούν να προχωρήσουν τίποτα ακόμα, αφού ούτε σιγουριά για το πότε θα τελειώσει η τρέχουσα σεζόν υπάρχει ούτε μπορεί να γίνει η τελική οικονομική διαπραγμάτευση με τη NOVA για την αλλαγή της τηλεοπτικής στέγης ούτε γνωρίζει κάποιος το που θα καταλήξει η υπόθεση με τις μειώσεις συμβολαίων που ζητούν οι σύλλογοι από τους παίκτες.

Επιπροσθέτως, δεν μπορούν να κλειστούν ημερομηνίες σε προπονητικό κέντρο για προετοιμασία, αφού δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης της επόμενης Super League, ενώ φέτος το «μένουμε Ελλάδα» φαίνεται ότι θα είναι «μότο» αρκετών ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, ακόμα και ομάδων όπως ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, που σκέφτονται να αποφύγουν το εξωτερικό λόγω κορωνοϊού.