image description

ΠΑΣ Γιάννινα και Αργεντίνοι δημιουργούσαν ανέκαθεν μια εκρηκτική ποδοσφαιρική «χημεία», γι’ αυτό και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της χώρας του τανγκό, είτε κάθισαν στα Γιάννινα χρόνια είτε μόνο μία σεζόν, πρόσφεραν θέαμα και όμορφες αναμνήσεις στους φιλάθλους.

Από τους Αργεντίνους που άρεσαν πολύ, αλλά δυστυχώς έφυγαν νωρίς, ήταν και ο Λεάντρο Μπεσέρα, ο οποίος αγωνιζόταν κυρίως στην αριστερή πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής. Η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα αποδείχτηκε εξαιρετική και ο ρόλος του στο γήπεδο πολύτιμος, γεγονός που αναγνώρισε ο φίλαθλος κόσμος και μάλιστα σε διαδικτυακή ψηφοφορία στο οπαδικό forum του pas.gr αναδείχτηκε MVP εκείνης της χρονιάς!

Φόρεσε την κυανόλευκη φανέλα τη σεζόν 2011-2012, σε μία μεταβατική χρόνια, όπου η ομάδα προσπαθούσε να αποφύγει τον χαρακτηρισμό του “ασανσέρ” μεταξύ των κατηγοριών.

Ξεκίνησε να δουλεύει με τον Ντεμόλ, στη συνέχεια για δύο ματς ανέλαβε υπηρεσιακός ο Γιάννης Χριστόπουλος και η σεζόν ολοκληρώθηκε τότε με Άγγελο Αναστασιάδη. Ο τελευταίος δούλεψε πολύ μαζί του για να βγάλει όλα του τα ποιοτικά στοιχεία και από εκεί και μετά άρχισε να γίνεται βασικός, αφού στην προ Αναστασιάδη περίοδο μπαινόβγαινε στην ενδεκάδα και μόνο σε δύο ματς είχε παίξει ολόκληρο 90λεπτο.

Ο “Αγγελάρας” τον εμπιστευόταν και για τα ελεύθερα χτυπήματα, και μάλιστα θα μεταφέρουμε κι ένα χαρακτηριστικό σκηνικό από την προπόνηση, όπου ο Μπεσέρα χτυπούσε φάουλ στον Φέγκρους χωρίς να σημαδεύει σωστά προς την εστία και φυσικά χωρίς να πλησιάζει καν η μπάλα τον στόχο. Βλέποντάς τον ο Αναστασιάδης ότι απλά έχανε τον χρόνο του, πήγε και του υπέδειξε το ακριβές σημείο της μπάλας που έπρεπε να τη χτυπήσει με το ακριβές σημείο του παπουτσιού! Μετά από 2-3 υποδείξεις και διορθώσεις του χτυπήματος, ο Μπεσέρα το “έπιασε το κόλπο” και ο Φεγκρούς μάζευε την μπάλα από τα δίχτυα! Όπως ήταν φυσικό ακολούθησε μια μεγάλη αγκαλιά Μπεσέρα και Άγγελου!

Ο Μπεσέρα είχε το χάρισμα να σκοράρει με όλους τους τρόπους, δεξί, αριστερό πόδι, κεφαλιές, πέναλτι κτλ και μπορεί να πέτυχε 7 γκολ εκείνη τη χρονιά με τη φανέλα του ΠΑΣ, ήταν όμως όλα ποδοσφαιρικές “ζωγραφιές”, ενώ στον πανηγυρισμό του συνήθιζε να κλείνει το ένα μάτι, καθώς ο ίδιος, αλλά και ο πατέρας του, έπαιξαν στην Μπελγκράνο της Αργεντινής, η οποία είχε το παρατσούκλι «πειρατές».

Στα 36 του πλέον ο Μπεσέρα και λίγο πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ανήκει στο δυναμικό της Ντεπορτίβο Μαντρίν, ομάδα Δ’ κατηγορίας στην Αργεντινή. Γενικά ήταν συνήθειά του να μη στεριώνει εύκολα σε κάποια ομάδα, όπως φαίνεται και στο ιστορικό των μεταγραφών του πιο κάτω.

Στο πλαίσιο αυτών των συνεχών αλλαγών οι μόλις 26 συμμετοχές του με 7 γκολ και 3 ασίστ στον ΠΑΣ Γιάννινα, είναι η 2η καλύτερη του επίδοση σε κάποια ομάδα! Με την Σαν Μαρτίν είχε 33 συμμετοχές (4 γκολ και 4 ασίστ) και την Ατλέτικο Τουκουμάν 26 συμμετοχές όπως και με τον ΠΑΣ, αλλά εκεί πέτυχε μόλις 3 γκολ και δεν έδωσε καμία ασίστ.