Εγκρίθηκε τη Δευτέρα 25 Μαΐου από την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ η αναδιάρθρωση της Α’ Εθνικής γυναικών, που βγάζει ευνοημένα τα Γιάννενα WFC, καθώς ήταν τελευταία στη βαθμολογία και δύσκολα θα απέφευγαν τον υποβιβασμό.

Το σχέδιο για την Α’ Εθνική τη σεζόν 2020-21 είναι να διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 11 ομάδων και ο πρωταθλητής, θα αναδειχθεί με final 4 με τη συμμετοχή των δύο πρωτοπόρων από Νότιο και Βόρειο γκρουπ.

Η τελική φάση θα είναι -εκτός απροόπτου- ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών μεταξύ των δύο πρώτων του κάθε ομίλου, ώστε να αναδειχθεί ο πρωταθλητής που θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και οι δύο ομάδες (2η και 3η) που κερδίζουν μοριοδότηση των αθλητριών τους για την είσοδο σε Σχολές.

Η δομή αυτή του πρωταθλήματος θα είναι προσωρινή, αφού από το 2021-2022 θα επανέλθει η Α’ Εθνική σε έναν πάλι όμιλο με 12 ομάδες, ενώ στο τέλος της επόμενης σεζόν θα υποβιβασθούν 7 ομάδες.

Να σημειωθεί ότι τον τίτλο για φέτος πήρε ο ΠΑΟΚ , ο οποίος προηγούταν στη βαθμολογία μέχρι την διακοπή λόγω κορωνοϊού. Αποφασίσθηκε ακόμη να μην υποβιβασθεί καμία ομάδα απ’ όλες τις κατηγορίες.

Από τη Β’ Εθνική, όχι απλά θα ανέβουν οι 4 πρώτες και οι 4 δεύτερες , αλλά θα κερδίσουν την άνοδο, η καλύτερη τρίτη και τέταρτη από τους ομίλους. Οι δύο αυτές έξτρα θέσεις είναι στον 1ο όμιλο, ο οποίος θα βγάλει δηλαδή 4 ομάδες στην Α’ Εθνική και οι άλλοι από δύο.

Από τη Γ’ Εθνική Γυναικών στη Β’ Εθνική θα ανέβουν οκτώ ομάδες.