Η έναρξη της Super League στους άνδρες έχει προγραμματιστεί για τις 6 και 7 Ιουνίου, ενώ την Παρασκευή τις δικές της αποφάσεις θα πάρει και η Super League 2 για το αν σκοπεύει να ολοκληρώσει έστω την κανονική περίοδο. Για τα πρωταθλήματα, όμως, που δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη είναι εκείνα των υποδομών των ΠΑΕ, που δεν ολοκληρώθηκαν και πιθανόν να είναι αδύνατον να ολοκληρωθούν.

Η επιστροφή στις προπονήσεις σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, από την άλλη μεριά όμως, είναι ένα τεράστιο πλήγμα για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Ελλάδας, καθώς ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές χάνουν χρόνο από την εξέλιξή τους και στις ηλικίες αυτές κάθε μέρα προπόνησης ισοδυναμεί με το «χτίσιμο» μιας μελλοντικής καριέρας.

Δεν αποκλείεται στο περιθώριο της σημερινής (28/5) τηλεδιάσκεψης της Super League 1 ή της επόμενης να τεθεί το θέμα των υποδομών, ώστε μέσα στον Ιούνιο να μπορέσουν να επιστρέψουν και τα παιδιά στις προπονήσεις. Αν αυτό γίνει, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα απαιτηθούν τεστ για Covid-19, αλλά μια ιατρική βεβαίωση από πνευμονολόγο και ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό από κάθε αθλητή, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Άγνωστο παραμένει το αν η επιστροφή θα περιλαμβάνει ομαδικές προπονήσεις από την πρώτη μέρα ή θα ακολουθηθεί κι εδώ μία σταδιακή διαδικασία με προπονήσεις σε γκρουπ.

Θυμίζουμε ότι τη στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων η Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα σε 12 αγώνες είχε 31 βαθμούς, έναντι 21 βαθμών της Δόξας Δράμας σε ίδιο αριθμό αγώνων και απέμεναν 7 αγωνιστικές για την κανονική περίοδο, αλλά και το final-4. Προφανώς αν ληφθεί κάποια απόφαση για συνέχιση του πρωταθλήματος, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι να διεξαχθεί μόνο το final-4.

Το πρωτάθλημα Κ17 είχε φτάσει ως την 23η αγωνιστική και απέμεναν 5 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου και το final-4, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι 4ος στη βαθμολογία.

Τέλος στο πρωτάθλημα Κ15 απέμενε 1 αγωνιστική και το final-4, αλλά υπήρχε μεγάλη μάχη για το ποιος από τους ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη και Ξάνθη θα πήγαινε στην τελική φάση. ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης τη στιγμή της διακοπής ισοβαθμούσαν στη 2η θέση, ενώ και στα μεταξύ τους ματς είχαν από μία νίκη με το ίδιο σκορ (3-0) και δύο ισοπαλίες. Η δε Ξάνθη θα είχε να δώσει 2 ακόμα ματς και βρισκόταν στο -1 από ΠΑΣ και Άρη.