“Η συμμετοχή του ανδρικού μας τμήματος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής αποτελεί για εμάς ένα πρώτο επιστέγασμα της συνεχούς προσπάθειας μας για την εξέλιξη του αθλήματος που υπηρετούμε”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του IBC μετά τις αποφάσεις που ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η Ομοσπονδία μπάσκετ σχετικά με τις αναδιαρθρώσεις των κατηγοριών που φέρνουν το IBC στη Β’ Εθνική από τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά:

Το IBC σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΚ, προβιβάζεται στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
– Τους αθλητές και προπονητές μας.
– Τους εφόρους του ανδρικού τμήματος.
– Τους συνεργάτες ιατρικής υποστήριξης Κωνσταντίνο Ιωάννου Χειρούργο Ορθοπεδικό και Φίλιππο Σκόρδο φυσικοθεραπευτή.
– Τους χορηγούς μας (εντός των ημερών θα αναρτηθεί ξεχωριστό δελτίο τύπου).
– Την τοπική κοινωνία για τη στήριξη.

Το περιβάλλον και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθε αυτή η επιτυχία δε μας επιτρέπουν να πανηγυρίζουμε. Αντιθέτως μας υπενθυμίζουν την ανεκτίμητη αξία του μεγαλύτερου αγαθού όλων. Της υγείας.

Η υγεία μας είναι η σταθερά που μας επιτρέπει να δημιουργούμε και να εξελισσόμαστε σαν κοινωνία. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι έχει τελειώσει η δοκιμασία της πανδημίας και θα επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό σε κανονικούς ρυθμούς.

Η πρόκληση που αφήνει το αποτύπωμα της κρίσης αυτής στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον είναι μια πρόκληση την οποία είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προσεκτικό σχεδιασμό.

Η συμμετοχή του ανδρικού μας τμήματος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής αποτελεί για εμάς ένα πρώτο επιστέγασμα της συνεχούς προσπάθειας μας για την εξέλιξη του αθλήματος που υπηρετούμε.

Το IBC είναι ένα ολοκληρωμένο σωματείο καλαθοσφαίρισης, το μοναδικό στη Δυτική Ελλάδα που εκπροσωπείται σε όλο φάσμα του αθλήματος. Στα πρωταθλήματα συμμετέχουν το ανδρικό, το γυναικείο και όλα τα αντίστοιχα αναπτυξιακά τους τμήματα καθώς και το τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο για το οποίο δηλωνουμε διπλά υπερήφανοι.
Συνεχίζουμε με πολύ αγάπη και άσβηστο πάθος.

Εκ της Διοικήσεως