Την ώρα που  στην Super League 2  είναι δύσκολο να αποφασιστεί τι θα γίνει, ενώ η ένταση και η γκρίνια είναι μάλλον καθημερινή υπόθεση, η πρόσφατη αιχμηρή  ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ το επιβεβαιώνει, οι λύσεις  είναι μάλλον ξεκάθαρες. Αναδιάρθρωση ή επικύρωση της βαθμολογίας ως έχει.

Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Nova, άλλωστε, που σημαίνει και ευκαιρία επαναδιαπραγμάτευσης σε όλα τα επίπεδα, είναι κάτι που θα ευνοούσε την όποια εξέλιξη.

Και αυτές  δεν είναι λύσεις  που απλά εξυπηρετούν  κάποια συμφέροντα, αλλά οι μόνες  που διασφαλίζουν την αξιοπιστία του εν λόγω πρωταθλήματος και κυρίως την υγεία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών  .

Μη διαφεύγει  ότι  είναι δεδομένο πως με τον χρόνο που έχει ήδη χαθεί και συνεχίζει να χάνεται,  σε περίπτωση που ολοκληρωθούν  οι δυο  αγωνιστικές που απομένουν ή τα  play off,   αναγκαστικά  θα πραγματοποιηθούν σε αντίξοες συνθήκες μέσα στον Ιούνιο, ίσως και Ιούλιο, όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, ενώ με τις «εγκαταστάσεις» που διαθέτουν οι ομάδες, τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν μπορούν να τηρηθούν.

Η αντίληψη και μόνο ότι μπορεί να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα με μια «μίνι» προετοιμασία, μετά από διακοπή τριών μηνών χωρίς να προηγηθεί κανένα φιλικό, όχι μόνο ανησυχεί, αλλά προδιαθέτει σε αγώνες παρωδία.

Οι «σκέψεις» δε, των διοικούντων των ΠΑΕ της SL2  για μειώσεις συμβολαίων, ο ( ΠΣΑΠ «ένιψε τα χείρας του» επί του θέματος) οι καθυστερήσεις πληρωμών (κάποιες ΠΑΕ σύμφωνα με τον ΠΣΑΠ χρωστούν δόσεις συμβολαίων από τον Οκτώβρη) τα συμβόλαια αρκετών ποδοσφαιριστών που λήγουν τέλη Ιουνίου και η αναποφασιστικότητα, σε πολλές των περιπτώσεων, από τις ΠΑΕ για την ανανέωση τους, μόνο καλό δεν ορίζουν το κλίμα στα αποδυτήρια των περισσότερων ομάδων της κατηγορίας.

Αυτό από μόνο του θα ήταν αρκετό να αλλάξει τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα εφόσον αποφασιστεί η συνέχεια του, ειδικά  στα play off.

Πριν την διακοπή και με βάση την εικόνα που είχαν οι ομάδες, το αδιαμφισβήτητο  φαβορί στην Σuper Λeague2 ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα.  Ωστόσο, πλέον μιλάμε για κάτι πρωτόγνωρο που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι  να περιμένει και η έννοια του φαβορί  δεν υφίσταται .

Για ομάδες που για μήνες δεν έκαναν προπονήσεις, παίκτες που φοβόντουσαν ακόμα και για την ζωή τους και με την επιστροφή τα οικονομικά προβλήματα δεν τους επιτρέπουν και την καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, κανείς πλέον δεν μπορεί να μιλήσει για σιγουριά στο πως θα αντιδράσουν στον αγωνιστικό χώρο.

Η υγεία και ένα πρωτάθλημα, έστω μισολοκληρωμένο, λόγω συνθήκης κορωνοϊού είναι προτιμότερα από οποιαδήποτε άλλη λύση  που τον μόνο που ουσιαστικά κινδυνεύει να βλάψει είναι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ο οποίος με το να αποδέχεται την ολοκλήρωση των playoff  με τις παρούσες συνθήκες αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο.

Υ.Γ. 1 Σε μια Super League 2  όπου οι δηλώσεις των παραγόντων  αποδεικνύεται ότι δεν έχουν κανένα νόημα, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται επιεικώς ασόβαροι, … όπου  πρόεδροι, όπως αυτοί του  Απόλλωνα , της Παναχαϊκής  ανακοινώνουν ότι αδυνατούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα λόγω συγκεκριμένων αντικειμενικών προβλημάτων και στην συνέχεια λένε ότι επιθυμούν αυτό να συνεχισθεί με την συμμετοχή τους, όπου  ο πρόεδρος Λεουτσάκος ζητεί ποινές σε περίπτωση μη εκπλήρωσης όρων αδειοδότησης και στην συνέχεια ζητεί να μην υπάρχει καν θέμα αδειοδότησης των ομάδων, το μόνο που μπορεί να πει κάποιος που σέβεται τον εαυτό του είναι …και μη χειρότερα!

Υ.Γ.2: Σε μια χώρα που αποφάσισε να επανέλθει με υγειονομικά πρωτόκολλα στην κανονικότητα, τα οποία ούτε κατά προσέγγιση δεν τηρούνται πουθενά (συγκοινωνίες, πολυκαταστήματα, μπαρ, καφέ, κλπ), που μόνο από τύπους επιπέδου Αρτέμη Μάτσα(!) εξαρτάται ο έλεγχος για την εφαρμογή των μέτρων, είναι τουλάχιστον ουτοπικό να πιστεύει κανείς ότι μπορούν να ισχύσουν στο Ελληνικό  ποδόσφαιρο και ειδικά σ’ αυτή τη Super League2,  … εκεί που οι περισσότερες ομάδες δεν μπορούν να εκπληρώσουν ούτε τους βασικούς όρους αδειοδότησης τους…

Υ.Γ.3: Τριακόσια άτομα μπορούν να μπουν στο γήπεδο σαν αναγκαία! την στιγμή που στην Γερμανία ο προπονητής της Εθνικής δεν μπορεί να πάει  σε οποιοδήποτε γήπεδο… Ποιός δουλεύει ποιόν;

Υ.Γ.4: Ο Γιώργος Ντάσιος στην εποχή που ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ήταν υπό διάλυση ήταν ένας από τους τρεις ποδοσφαιριστές που έμειναν στην ομάδα που δεν έκανε προσφυγή, που δεν εφυγε, αν και είχε εξαιρετική πρόταση, ώστε να βοηθήσει στην αναγέννησή  της  κάτι το οποίο στην συνέχεα επετεύχθη. Ο Γιώργος, πιστός στον ΠΑΣ και φέτος, όταν του ζητήθηκε να επιστρέψει στην ομάδα, σε μια δύσκολη πάλι γι’ αυτήν στιγμή, χωρίς όρους επέστρεψε… Άλλωστε αυτός ξέρει να τιμά την ομάδα που τον έκανε γνωστό. Ο Γιώργος από τους σημαντικότερους και έμπιστους,συνεργάτες του Γιαννίκη, μαζί με τους επίσης καθ’ όλα άξιους, Μπαδήμα, Ντουρουντό, Χριστόπουλο, είναι πλέον από τα βασικά και αναντικατάστατα στελέχη και με χημεία  με  όσους συνεργάζεται, που δύσκολα συναντάς σε ΠΑΕ, χαίρει της καθολικής αποδοχής και εκτίμησης  του κόσμου του AJAX και επιβεβαιώνει ότι  είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, κάτι που τόσο πολύ ανάγκη έχουν όλες οι ομάδες. Είναι πράγματι εντυπωσιακό που πρόεδρος, προπονητικό team και τεχνικός διευθυντής έχουν τόσο αρμονικές σχέσεις. Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν και είναι κι αυτό ένα από τα μυστικά της φετινής επιτυχίας.

Υ.Γ.4: Δεν είναι κακό να υπάρχει ενδιαφέρον αγοράς της ομάδας. Κακό είναι να εμφανίζεται αυτό εν όψει των play off και να μην επιβεβαιώνεται από κανέναν από τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους… Εκεί ο καθένας μπορεί να υποθέσει ό,τι θέλει για τον λόγο αυτής της «πληροφόρησης» και ειδικά όταν αυτή προέρχεται από συγκεκριμένη πηγή που …πρόσφατα «ανακάλυψε» τον ΠΑΣ Γιάννινα.