Η πολυαναμενόμενη ΚΥΑ για τις ομαδικές προπονήσεις στη Super League 2, η οποία εξεδόθη την Κυριακή, έκρυβε και κάποια «ψιλά γράμματα» που δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα. Συγκεκριμένα για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων αναφέρει: «Το προσεχές Σάββατο, 6 Ιουνίου, θα επιτρέπεται σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων χωρίς την παρουσία θεατών, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών/τριών διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων (4) εβδομάδων». Η τελευταία αυτή φράση χρήζει ασφαλώς ερμηνείας, καθώς τίθεται ως προϋπόθεση έναρξης των επίσημων αγώνων ο αριθμός 4 εβδομάδων προετοιμασίας των παικτών. Θυμίζουμε ότι στη Super League 1 οι προπονήσεις σε γκρουπ επιτράπηκαν από τις 5/5 και 6/6 ξεκινάει το πρωτάθλημα, οπότε εν τοις πράγμασι συμπληρώθηκαν οι 4 εβδομάδες, έστω κι αν κάποιες ομάδες δεν ξεκίνησαν τις προπονήσεις σε γκρουπ από τις 5 Μαΐου, αλλά μία εβδομάδα αργότερα.

Στη Super League 2 αντίστοιχα το «πράσινο φως» για προπονήσεις σε γκρουπ δόθηκε στις 12 Μαΐου, όμως ο πρώτος που έκανε προπονήσεις ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα στις 21/5. Εδώ, λοιπόν, τι θα προσμετρήσει ως διάστημα 4 εβδομάδων; Το πότε δόθηκε το «πράσινο φως»; Το πότε ξεκίνησε ο πρώτος, δηλαδή ο ΠΑΣ Γιάννινα; Ή μήπως προσμετρήσουν οι 4 εβδομάδες από την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων που είναι η σημερινή ημερομηνία (1/6); Διότι κάθε ημερομηνία μας οδηγεί και σε διαφορετική ημερομηνία επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Εφόσον μιλάμε για 4 εβδομάδες προετοιμασίας, σημαίνει ότι το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα από τις 21 Ιουνίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διεξαγωγή 12 αγωνιστικών, που προφανώς ως σενάριο δεν υφίστανται πλέον και με τη «βούλα» της ΓΓΑ. Μήπως τελικά ο ίδιος ο Αυγενάκης με την «ντρίμπλα» των 4 υποχρεωτικών εβδομάδων προετοιμασίας, οδηγεί εμμέσως σε αναδιάρθρωση με αύξηση των ομάδων στη Super League 1;