Πριν το κρίσιμο Δ.Σ. της Super League 2 την Τετάρτη, συνεδρίαση είχε την Τρίτη η Football League σχετικά με το τι θα γίνει στη συνέχεια της σεζόν, με τις ΠΑΕ να αποφασίζουν να ζητήσουν πρόωρη λήξη του πρωταθλήματος και αναδιάρθρωση. Σύμφωνα με την πρότασή τους, θα πρέπει να γίνει συγχώνευση Super League 2 και Football League και πρωτάθλημα από τη νέα αγωνιστική περίοδο σε δύο ομίλους, Βορρά και Νότου ή εναλλακτικά προτείνουν άνοδο 8 ομάδων χωρίς κανέναν υποβιβασμό.

Αναλυτικά:

Μετά την πανδημία του Covid – 19, οι ομάδες της Football League έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Football League, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας τα εξής:

1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού

2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης:

α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.

β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων.