O Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα ετοιμάζεται για την παρθενική του χρονιά στην Α2.Με ισχυρή διοικητική ομάδα που μεταφράστηκε σε ισχυρή αγωνιστική ομάδα ο ΠΑΣ είναι έτοιμος να κάνει αισθητή την παρουσία του και στην Α2.Ο Αντιπρόεδρος της ομάδας Χρήστος Γεωργίου μίλησε στο Basket247.gr για όλη αυτή την πορεία και διεύκρινησε με νόημα για τον ΠΑΣ οτί: Only Sky is the limit.


-Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι στην Α2 την νέα σεζόν. Περιμένατε αυτή την πορεία των δυο τελευταίων ετών με τις ισάριθμές ανόδους;

Η ομάδα έχει επιτύχει σε τρία χρόνια ισάριθμες ανόδους, μην ξεχνάτε ότι ξεκίνησε από την Α1 της ΕΣΚΑΒΔΕ και ανέβηκε τις κατηγορίες ως Πρωταθλήτρια με συνολικό παθητικό 5 ήττες. Το πιστεύαμε και το περιμέναμε, σε κανένα σημείο της πορείας αυτής δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι θα επιτύχουμε τον στόχο μας.

-Ποιο ήταν το στοιχείο αυτό που έκανε τον ΠΑΣ να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες ομάδες στα Ιωάννινα και να κάνει το μεγάλο άλμα;

Πρώτα από όλα ήταν η Διοικητική σταθερότητα, η Διοικητική ομάδα που έτρεχε την ομάδα ήταν ολιγομελής και έλυνε άμεσα τα προβλήματα πριν καν δημιουργηθούν και αποτελέσουν εμπόδιο στους στόχους.
Ο μεγάλος χορηγός της ομάδας μας η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιάλωσης ΒΙΚΟΣ καθόλη την διάρκεια αυτής της πορείας ήταν πάντα δίπλα μας και μας ενίσχυσε στο μέγιστο βαθμό οικονομικά αλλά και ηθικά με το αυξημένο κύρος που το όνομα του προσέδιδε στην ομάδα.
Η προπονητική ομάδα με επικεφαλής τον Θωμά Κωστόπουλο ( έναν νέο και φιλόδοξο προπονητή με υψηλές παραστάσεις) δούλεψε με αφοσίωση και πάθος, δημιούργησε μια ομάδα με πολύ καλή χημεία και κατάλληλα προετοιμασμένη για τις ανάγκες του Πρωταθλητισμού.
Η ιατρική ομάδα που υποστήριζε τους αθλητές, ο ορθοπεδικός κ. Σταύρος Ριστάνης καθώς και ο φυσικοθεραπευτής κ. Φίλιππος Σκόρδος ήταν πάντα δίπλα μας και έλυναν όλα τα προβλήματα ιατρικής φύσεως με συνέπεια η ομάδα μας να είχε όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες κατά την διάρκεια του Πρωταθλήματος.
Οι αθλητές της ομάδας, ένα μείγμα ταλαντούχων και φιλόδοξων παικτών και αρκετών καταξιωμένων με εμπειρία Πρωταθλητισμού και παραστάσεων σε υψηλότερα Πρωταθλήματα αποτέλεσαν ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων μας.
Τέλος ο καταπληκτικός κόσμος της ομάδας που πάντα γέμιζε το γήπεδο μας και μας ακολουθούσε σχεδόν σε όλα τα γήπεδα που αγωνιζόμασταν και στήριζε τις προσπάθειες της ομάδας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Xristos Georgiou, άτομα που χαμογελούν, άτομα κάνουν σπορ

-Ποιο ήταν κατά την γνώμη σας το σημείο – κλειδί της φετινής εντυπωσιακής χρονιάς;

Νομίζω το καταπληκτικό ξεκίνημα. Κάναμε μία αναπάντεχη ήττα στο Κύπελο από το Στρατώνι, η οποία λειτούργησε ως συναγερμός. Συσπειρωθήκαμε όλοι, βάλαμε τα κεφάλια κάτω και δουλέψαμε ακόμα πιο σκληρά με αποτέλεσμα να κάνουμε 13 συνεχόμενες νίκες, δημιουργήσαμε μια διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες μας και κανείς δεν αμφισβήτησε ποτέ την αγωνιστική μας κυριαρχία καθώς και τον τίτλο του Πρωταθλητή που όλοι οι αντίπαλοι μας δίνανε όταν παίζαμε εναντίον τους.

-Αντιμετωπίσατε δυσκολίες στην προσπάθεια πρωταθλητισμού των 2 τελευταίων χρόνων;

Ιδιαίτερες δυσκολίες δε αντιμετωπίσαμε, το πλάνο μας που είχαμε χαράξει σαν Διοίκηση ήταν ξεκάθαρο, το γνώριζαν και το ακολουθούσαν άπαντες από τους προπονητές και τους παίκτες αλλά και όλοι όσοι ήταν εμπλεκόμενοι με την λειτουργία της ομάδας.

-Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει οργανωτικά την νέα χρονιά που ενδεχομένως δεν θα υπάρχουν αγώνες με κόσμο που σημαίνει χωρίς εισιτήρια διαρκείας , ενδεχομένως κάποιους χορηγούς;

Την δεδομένη χρονική στιγμή που μιλάμε προέχει η δημιουργία της νέας Διοικητικής ομάδας και μετά την σύσταση της να φτιάξουμε το πλάνο και να καθοριστούν οι στόχοι της νέας χρονιάς.
Το ευτύχημα είναι ότι ο Μεγάλος χορηγός της ομάδας μας η εταιρία ΒΙΚΟΣ παραμένει δίπλα μας και στηρίζει τις προσπάθειες μας. Και μόνο αυτό αποτελεί λόγο να αισιοδοξούμε για την πορεία μας στο νέο Πρωτάθλημα της Α2.

-Ποια είναι η γνώμη σας για το νέο πρωτάθλημα των 18 ομάδων; Συμφωνείτε η όχι με αυτή την λύση;

Νομίζω αυτή είναι η καλύτερη λύση από όλες τις λύσεις που αρχικά είχαν τεθεί στο τραπέζι, προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ Πρωτάθλημα Α2 Κατηγορίας με 2 ομίλους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα που χαμογελούν

-Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λένε. Ξεκινώντας από τονπροπονητή θα συνεχίσει ο ΠΑΣ με τον Coach Κωστόπουλο; Είναι στα πλάνα να μείνουν οι περισσότεροι εκ των παικτών;

Όπως προηγουμένως ανέφερα προέχει η συγκρότηση της Διοικητικής ομάδας και μετά η επιλογή του Προπονητή. Εννοείται ότι ο Θωμάς Κωστόπουλος κρίνεται απόλυτα επιτυχημένος, πέτυχε 2 ανόδους ως Πρωταθλητής με συνολικό απολογισμό 5 ήττες και είμαστε ικανοποιημένοι από αυτόν. Το ίδιο ισχύει και για τους αθλητές, προέχουν τα προηγούμενα για να οριστικοποιηθούν οι παραμονές και οι αποχωρήσεις αθλητών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και γένι

-Τα όνειρα του ΠΑΣ φτάνουν μέχρι την Basket League;

“Only sky is the limit” ονειρευόμαστε το καλύτερο για την ομάδα, άλλωστε οι φίλαθλοι μας και η πόλη των Ιωαννίνων αξίζουν το καλύτερο. Το πρώτο βήμα όμως είναι να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα σταθεί και θα κάνει μία αξιοπρεπή πορεία στην Α2 και τα επόμενα χρόνια θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε το άλμα.

Συνέντευξη στον Μιχάλη Σταμουλάκη