image description

Το Euro στην Γαλλία πλησιάζει και οι ομάδες προετοιμάζονται για τους αγώνες που πρόκειται να δώσουν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Τα 10 γήπεδα  είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους ποδοσφαιριστές αστέρες που αναμένεται να δώσουν σπουδαία παράσταση.

Τα μεγάλα ονόματα δεν λείπουν από της εθνικές τους ομάδες που μαζί με κάποιες νέες προσθήκες δημιουργούν το καλύτερο δυνατό σύνολο για την κάθε εθνική ξεχωριστά. Ανάμεσα όμως στα σπουδαία ονόματα, στα πιο διάσημα, που στο άκουσμά τους οι περισσότεροι δεν τους παίρνει πάνω από μισό δευτερόλεπτο να σκεφτούν ποιος είναι και που παίζει, βρίσκονται και κάποια άλλα που είναι λιγότερα «πολυταξιδεμένα» και «χιλιοτραγουδισμένα» αλλά αξίζουν την προσοχή μας.

Γράφει ο Φώτης Κίτσος
Οι μελλοντικοί-ποιοτικοί  ποδοσφαιριστές( wonderkids)  που αξίζει κάποιος να κάτσει να δει το Euro μόνο και μόνο για αυτούς.

1.Breel Embolo

Eθνική ομάδα: Eλβετία

Hλικία: 19

Ομάδα:Bασιλεία

Θέση: Eπιθετικός

Breel-Embolo

Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ελβετίας με την Βασιλεία, βρίσκεται στην ελβετική ομάδα από το 2010 όταν και αποκτήθηκε από την Όλντ Μπόις και τοποθετήθηκε στους μικρούς της ομάδας. Αποτελεί το “next big thing”της Ελβετίας, που μαζί με τον Xhaka που πήρε μεταγραφή στην Άρσεναλ είναι το μέλλον της εθνικής. O γεννημένος στο Καμερούν επιθετικός,  διαθέτει πολύ καλή τεχνική, ταχύτητα, καλό τελείωμα των φάσεων αλλά υστερεί στην κεφαλιά. Τρομερά εξελίξιμος ποδοσφαιριστής με πολλές ομάδες εδώ και αρκετά χρόνια να έχουν εντοπίσει το ταλέντο του και να τον παρακολουθούν στενά. Ήδη φέτος το όνομά του ακούγεται για κορυφαίες ομάδες τις Ευρώπης και κυρίως Αγγλικές. Φέτος με την φανέλα της Βασιλείας έχει 27 εμφανίσεις με 10 γκολ και εφτά ασίστς.

2.Michy Batshuayi

Εθνική ομάδα: Bέλγιο

Ηλικία: 22

Oμάδα: Mαρσέιγ

Θέση: Επιθετικός

Michy-Batshuayi
Ο Batshuayi ανήκει από το 2014 στην Μαρσέιγ και έχει κάνει σπουδαία πρόοδο από τότε. Aπό την στιγμή που αποχώρησε από την ομάδα της Μασσαλίας ο Andre- Pierre Gignac,  ο 22 χρονος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και φέτος ήταν ο βασικός επιθετικός της ομάδας σκοράροντας μάλιστα σε 36 εμφανίσεις 17 γκολ και μοίρασε και 9 ασίστς. Eίναι δεξιοπόδαρος , διαθέτει πολύ καλή κίνηση χωρίς την μπάλα, είναι δυνατός, γρήγορος και βρίσκεται συχνά μέσα στις φάσεις. Έχουν ακουστεί ήδη σειρήνες από Αγγλία για την απόκτηση του. Aποτελεί ένα ακόμα ταλέντο/ «γρανάζι»  στην «μηχανή» του Βελγίου.

3. Arkadiusz Milik

Εθνική ομάδα: Πολωνία

Ηλικία: 22

Ομάδα: Άγιαξ

Θέση: Eπιθετικός

Arkadiusz-Milik

O αριστεροπόδαρος Milik τα τελευταία χρόνια έψαχνε να βρει τον καλό του εαυτό ανάμεσα στην Γερμανία και την Ολλανδία αλλάζοντας πολλές ομάδες. Φέτος έκανα «όργια» στην Eredvise και τον Άγιαξ  πετυχαίνοντας 21 γκολ σε 31 εμφανίσεις, δείχνοντας επιτέλους το ταλέντο το οποίο διαθέτει. Κλασσικός φορ, το στυλ του ολοκληρωμένου επιθετικού. Δυνατό κορμί, σκοράρει με το κεφάλι,  καλή τεχνική κατάρτιση και πολύ καλό τελείωμα.  Μαζί με τον Λεβαντόφσκι συνθέτουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο στην επίθεση της Πολωνίας.

4.Αnte Coric

Eθνική ομάδα: Κροατία

Ηλικία: 19

Oμάδα: Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Θέση: Eπιθετικός μέσος

Αnte-Coric

Άλλο ένα ταλέντο από την Κροατική σχολή. Ο βραχύσωμος επιθετικός μέσος διαθέτει εκπληκτική τεχνική κατάρτιση, εξαιρετική πρώτη επαφή με την μπάλα και ένα «αέρινο» στυλ. Αγωνίζεται στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ από το 2014 και πολύ σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν για κάποια μεγαλύτερη ομάδα. Αδυναμία του η δύναμή  που δεν τον βοηθά απέναντι σε σκληρούς αντιπάλους αλλά και το τελείωμα των φάσεων. Φέτος σε 28 εμφανίσεις πέτυχε τέσσερα γκολ και μοίρασε 5 ασίστς.

5.Ladislav Krejci

Εθνική ομάδα: Τσεχία

Ηλικία: 23

Oμάδα: Σπάρτα Πράγας

Θέση: Αριστερός Χαφ

Ladislav-Krejci

Ο 23 χρονος Krejci βρίσκεται στην Σπάρτα Πράγας από το 2008 και δεν έχει φύγει ποτέ από εκεί. Παρότι διαθέτει εξαιρετικά στοιχεία δεν έχει κάνει ακόμα το βήμα έξω από την Τσεχία. Πολύ γρήγοροςμε την μπάλα  με απίστευτο ρυθμό και ευελιξία,  πολύ καλή τεχνική και πρώτη επαφή με την μπάλα. Του αρέσει να παίζει αριστερά στην γραμμή, όντας αριστεριπόδαρος, και να σεντράρει. Ευάλωτος στο ψηλό παιχνίδι, ενώ επίσης θα πρέπει να δυναμώσει. Φέτος σημείωσε τέσσερα γκολ σε 26 εμφανίσεις ενώ μοίρασε 7 ασίστς. Αποτελεί αξιόπιστη λύση στο αριστερό άκρο της Τσεχίας. Θα μπορούσε  κανείς να τον παρομοιάσει με τον Πάβελ Νέντβεντ ( καμία προσπάθεια σύγκρισης με τον «one and only» Πάβελ Νέντβεντ) στο αντίθετο άκρο, με καλή τεχνική αλλά όχι την «αγριάδα» του πρώην ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους αλλά και της Σπάρτα Πράγας.

6. Leroy Sane

Eθνική ομάδα: Γερμανία

Ηλικία: 20

Ομάδα: Σάλκε

Θέση:  Αριστερός/Δεξιός Χάφ
Leroy-Sane

Leroy Sane’. Το μέλλον της εθνικής Γερμανίας. Με γεμάτη χρονιά φέτος στην Μπουντεσλίγκα και την Σάλκε( 33 εμφανίσεις με 8 γκολ και 6 ασίστς), ο 20χρονος χαφ έδειξε τι μπορεί να κάνει και μας υπενθύμισε ότι από εδώ και πέρα θα ασχοληθούμε περισσότερο με την περίπτωσή του. Η μισή Ευρώπη είναι στα πόδια του νεαρού άσου και με τέτοιο ταλέντο πώς να μην είναι. Μετά την απουσία του Marco Reus, ο Sane’ θα παλέψει για μια θέση στην ενδεκάδα των «πάντσερ». Ο γεννημένος στο Έσεν ποδοσφαιριστής, διαθέτει τρομερή ταχύτητα και πολύ καλή τενχική. Αν βελτιώσει τις φυσικές και ψυχικές του επιδόσεις( δύναμη, αντοχή, αποφάσεις, συγκέντρωση και σκληράδα) θα γίνει ένας χαφ υψηλότατου  επιπέδου.

Υ.Γ. Τσεκάρετε και τον Bernardeschi( Ιταλία, Φιορεντίνα)