image description

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ιωάννης Β. Μήτσης συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου στις 30-5-2020 με τον Γ.Γ. Τουρισμού κ.Λούλη, τον κ. Περιφερειάρχη Ηπείρου, την Βουλευτή Ιωαννίνων κ.Κεφάλα, τον Δήμαρχο Ιωαννίνων και λοιπών φορέων του Τουρισμού.

Ο κ. Μήτσης ζήτησε από τον Γ.Γ. κ.Λούλη άμεσα μέτρα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω κορονοϊού, με Στοχευμένες Επιχορηγήσεις, επιδότηση των θέσεων εργασίας, καθώς και συντονισμό από την κυβέρνηση για την απλοποίηση των διαδικασιών όλων των μέτρων ενίσχυσης με άμεση μείωση των δαιδαλωδών γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Από πλευράς αναπτυξιακών μέτρων και υποδομής για τον Νομό μας και την Ήπειρο γενικότερα, ζήτησε την Σιδηροδρομική Σύνδεση της Ηπείρου, την διέλευση Φυσικού Αερίου και ίδρυση Εκθεσιακού Κέντρου.

Σε παρέμβασή του δε στην τοποθέτηση του Γ.Γ. κ.Λούλη ότι ωραιοποιούν καταστάσεις οι επιχειρηματίες απάντησε ότι ο Επιχειρηματικός και Επιμελητηριακός κόσμος δεν ωραιοποιεί τίποτα, είναι γνώστης των πραγματικών γεγονότων της οικονομίας, δεδομένου ότι προέρχεται από μια δεκαετή οικονομική κρίση που πλήρωσε πολύ ακριβά σε φόρους κλπ και ανησυχεί πάρα πολύ για την επόμενη μέρα της πανδημίας.