Μετά από μια μαραθώνια και γεμάτη εντάσεις συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League 2 την Τετάρτη (3/6), αποφασίστηκε οι δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος να διεξαχθούν Δευτέρα 29 Ιουνίου και Σάββατο 4 Ιουλίου, αλλά μέχρι τότε παραμένει ορθάνοιχτο το «παράθυρο» της αναδιάρθρωσης και της μη διεξαγωγής κανενός αγώνα.

Ουσιαστικά το διακύβευμα του χθεσινού συμβουλίου ήταν να βρεθεί ένας τρόπος να νομιμοποιηθούν από τους… άνωθεν οι όποιες αποφάσεις ληφθούν για το μέλλον της κατηγορίας, χωρίς να υπάρξει ο κίνδυνος της λεγόμενης «παύλας» ή της προσφυγής του Πανιωνίου και του Παναιτωλικού (σ.σ. ή όποιου άλλου τερματίσει στις δύο τελευταίες θέσεις στη Super League 1).

Αν για παράδειγμα αποφασιζόταν χθες οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και προτεινόταν ως μόνη λύση η αναδιάρθρωση, κανείς δεν θα εγγυόταν ότι η NOVA ή η Super League 1 ή η ΕΠΟ θα την υιοθετούσαν. Και αν δεν την υιοθετήσουν, τότε κάλλιστα θα μπορεί να αμφισβητηθεί η απευθείας άνοδος του ΠΑΣ Γιάννινα και η αναγκαιότητα διεξαγωγής μπαράζ για τον 2ο, διότι Πανιώνιος και Παναιτωλικός θα ολοκληρώσουν κανονικότατα τη σεζόν, ενώ η Β’ κατηγορία σ’ ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν σαν να αρνιόταν να εξαντλήσει τα περιθώρια επανεκκίνησης, επομένως δεν θα νομιμοποιούταν να ανεβάσει ομάδες.

Αν και εφόσον, όμως, Αυγενάκης και ΕΠΟ νομιμοποιήσουν τη λήξη της σεζόν τώρα και επιβάλλουν αναδιάρθρωση με άνοδο 4 ομάδων, τότε προφανώς μπορεί να τελειώσει από τώρα το πρωτάθλημα και δεν χρειάζεται να γίνουν ούτε οι δύο αγωνιστικές που ορίστηκαν για 29/6 και 4/7. Γι’ αυτό και λέμε ότι ουσιαστικά το μπαλάκι πάει σε ΕΠΟ και Αυγενάκη για να δώσουν τις κατευθύνσεις για το τι και πως θα γίνει χωρίς να υπάρχουν περιθώρια ενστάσεων και προσφυγών.

Ο κ. Χριστοβασίλης ήταν ξεκάθαρος στο χθεσινό Δ.Σ. ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει να δοθεί η δυνατότητα σε οποιονδήποτε να ακυρώσει το πρωτάθλημα και να χάσει την άνοδο ο ΠΑΣ Γιάννινα, γι’ αυτό και ήρθε σε μεγάλη κόντρα, ειδικά με τον κ. Μονεμβασιώτη που είναι θιασώτης της αναδιάρθρωσης ως μόνης λύσης.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση που καταθέτει η Super League 2 για αναδιάρθρωση περιλαμβάνει άνοδο 4 ομάδων στη Super League 1, η οποία θα αποτελείται τη νέα σεζόν από 18 ομάδες. Πρωτάθλημα 16 ομάδων στη Super League 2 με άνοδο 8 ομάδων από τη Football League χωρίς κανέναν υποβιβασμό ομάδας της Super League 2 και τέλος πρωτάθλημα 14 ομάδων στη Football League, στην οποία θα ανέβουν οι 8 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής και θα παραμείνουν οι υπόλοιπες 6 ομάδες της Football League, αφού δεν θα υπάρξει κανένας υποβιβασμός.

Υ.Γ.: Επειδή ειδικά το σχέδιο για 18 ομάδες στην Super League 1 δεν θα είναι ιδιαίτερα εύηχο σε ομάδες και κανάλια, καλό είναι να προετοιμαζόμαστε για παν ενδεχόμενο.