Σε περαιτέρω αναβάθμιση του γυναικείου βόλεϊ οδηγεί η σημερινή απορρόφηση της ΕΛΠΙΔΑΣ Ιωαννίνων από τον ΠΑΣ Γιάννινα WVC. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 9 Ιουνίου, ο πρόεδρος του της ομάδας κ. Μάστακας και η πρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑΣ κα. Λαδά, υπέγραψαν τη συνένωση των γυναικείων ομάδων του βόλεϊ, με την Μαρία Μπραγια ως νέα προπονήτρια για τα επόμενα 5 έτη και ως γενική διευθύντρια των ακαδημιών του ΠΑΣ.

Τόσο η γυναίκεια ομάδα βόλεϊ όσο και η γυναίκεια ομάδα μπάσκετ που παίζει στην Α1 θα ντύνεται από την εταιρία ERREA για την επόμενη χρονιά.

Για την συνένωση αυτή αναφέρθηκαν τα εξής

Μάστακας: «Η σημερινή μέρα είναι μια φανταστική μέρα, μπορώ να πω είναι καλύτερη μέρα και από το μπάσκετ, γιατί κάναμε μια πολύ μεγάλη συγχώνευση με ένα σωματείο που εκπροσωπεί η κα. Λαδά και η κα. Μπράγια σαν προπονήτρια, ένα σωματείο που είναι από τα πιο οργανωμένα στην περιοχή και νομίζω έχει δουλέψει πάρα πολύ αυτό το διάστημα.

Με αυτή την ένωση θέλουμε να βοηθήσουμε στα κομμάτια που υπολείπονται σε αυτό το σωματείο, που είναι τα διοικητικά περισσότερο και να εισπράξουμε από αυτό το σωματείο το αγωνιστικό κομμάτι που είναι το πιο σημαντικό και το κομμάτι των ακαδημιών. Με αυτή την ένωση το γυναικείο βόλεϊ του ΠΑΣ Γιάννινα πλέον, με την συγχώνευση που έγινε με την Ελπίδα, θα ανοίξει νέους δρόμους και θα πάμε σε νέα μονοπάτια. Θέλουμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο της γυναικείας ομάδας μπάσκετ και στο γυναικείο βόλεϊ να φτάσουμε στις υψηλές κατηγορίες. Νομίζω είναι ένας σταθμός και με την κα. Μπράγια και την κα. Λαδά θα συνεργαστούμε εξαιρετικά και σιγά σιγά θα πάμε τον ΠΑΣ Γιάννινα και στο γυναικείο τμήμα πολύ ψηλά».

Μπράγια: «Η σημερινή μέρα αποτελεί συνέχεια για την Ελπίδα, γιατί η ομάδα 5 χρόνια τώρα έχει δείξει πολλά στοιχεία, γράφει μια ιστορία στο γιαννιώτικο βόλεϊ, μικρή ή μεγάλη δεν θα το σχολιάσουμε εμείς, διότι η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ σκληρά και αυτή τη στιγμή είμαι συγκινημένη γιατί μαζί την στήσαμε με την πρόεδρο και την προηγούμενη πρόεδρο, Χαριτίνη Εργάτη, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ κι εγώ και όλοι οι προπονητές και τα παιδιά του συλλόγου βέβαια.

Θεωρώ ότι αυτή είναι μια εξέλιξη της Ελπίδας, που μπαίνει στην μεγάλη οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα. Πραγματικά είναι μια πολύ χαρούμενη μέρα σήμερα, γιατί η Ελπίδα θα μπορέσει να κάνει πολύ μεγαλύτερα πράγματα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μάστακα που εκτίμησε και αξιολόγησε τη δουλειά μας, υπάρχει αλληλοεκτίμηση και στο πρόσωπο του και στη δουλειά που έχει κάνει. Αυτό που έχω να υποσχεθώ και στον πρόεδρο και στη διοίκηση και σε εσάς και στον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ότι θα δουλέψουμε πολύ, έχω έρθει με πάρα πολύ όρεξη η οποία με αυτή την καινούργια συνεργασία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη».

Ο κ. Μάστακας ευχαρίστησε το Κέντρο Διαμεσολάβησης Ηπείρου τον Χάρη Λαζάνη και την Σοφιόνα Σπανού για την βοήθειά τους και την άψογη διαδικασία για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων.

Κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για την απορρόφηση της ΕΛΠΙΔΑΣ Ιωαννίνων από τον ΠΑΣ Γιάννινα WVC, ζητήθηκε από τον κ. Μάστακα να αναφερθεί και στην απόφαση της ΕΣΠΕΔΕ να κάνει κλήρωση για την ανάδειξη του πρωταθλητή και της ομάδας του Φιλαθλητικού Πρέβεζας που αν και τερμάτισε δεύτερη να είναι αυτή που πήρε την άνοδο στην Α2 βόλεϊ. Ο κ. Μάστακας είπε ότι δεν έχουν κάποιο feedback ιδιαίτερο και συνέχισε λέγοντας «Το πιο σημαντικό είναι ότι από τους δικηγόρους που βάλαμε κ με όλα αυτά που είδαμε στη διαδικασία, έχει ακολουθηθεί από την ομοσπονδία αυτό που λέει η προκήρυξη της ομοσπονδίας. Όσο και να φαίνεται περίεργο ή παράξενο, η προκήρυξη της ομοσπονδίας δικαιώνει την απόφαση που πήρε η ίδια η ομοσπονδία. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε αδιέξοδο, θα δούμε πως θα το χειριστούμε, είναι δύσκολα τα πράγματα σε αυτό το κομμάτι, είναι αλήθεια ότι ήμασταν πρώτοι, είναι αλήθεια ότι βγήκε ο δεύτερος με κλήρωση, οξύμωρα πράγματα, ελληνικά. Από την άλλη είναι και φαινόμενα που έχουν να κάνουν με τον κορονοιό και ας μην γελιόμαστε στο μπάσκετ ευνοηθήκαμε, γιατί δεν κάναμε μπαράζ ενώ στο βόλεϊ αδικηθήκαμε. Είναι οι συμπτώσεις αυτής της δύσκολης περιόδου. Αισιοδοξώ πάντως ότι ο,τι και να γίνει μπορεί να μην τα καταφέραμε φέτος, αλλά έχουμε τον χρόνο, έχουμε όλο το διάστημα μπροστά μας, έχουμε νέα παιδιά, έχουμε εξαιρετικές ακαδημίες για να μπορέσουμε μόνοι μας να πάμε εκεί που δικαιούμαστε. Ένα χρόνο πριν, ένα χρόνο μετά, δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι σε αυτό.»

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Γεωργίου