Θέση για την επιστροφή των θεατών στις κερκίδες των γηπέδων που φιλοξενούν αγώνες της Super League 1, τώρα που άρχισε η διαδικασία των πλέι οφ και των πλέι άουτ, πήρε σε συνέντευξη που έδωσε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 (9/6) ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι αυτή η συζήτηση μπορεί να ανοίξει, μόνο αν η απόφαση των ομάδων της διοργανώτριας είναι ομόφωνα θετική.

Συγκεκριμένα, δήλωσε επί του θέματος: “Ενώ έχω μια απόφαση της Super League που μου λένε ότι είναι ομόφωνη, στη συνέχεια βλέπω κάποιους εκπροσώπους ή κάποιον εκπρόσωπο ομάδας να τορπιλίζει και να… πυροβολεί την απόφαση αυτή, που, όπως μου είπαν, ήταν ομόφωνη.

Μένει λοιπόν να ξεκαθαρίσει το όργανο αυτό, η διοργανώτρια αρχή της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν όντως αυτή η απόφαση είναι ομόφωνη, αν όντως θέλουν να την προχωρήσουν σοβαρά και οργανωμένα, αναλαμβάνοντας όλοι ένα κομμάτι ευθύνης. Και η διοργανώτρια αρχή και η πολιτική ηγεσία και η κοινότητα της χώρας. Καθαρές κουβέντες.

Εάν αυτή η απόφαση εκπροσωπεί και τους 14, τότε να προχωρήσουμε τη συζήτηση καθαρά και ωραία και έντιμα. Όχι μέσα ψηφίζω ναι και από έξω… πυροβολώ τον Αυγενάκη. Είναι πανεύκολο αυτό να συμβαίνει, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι κάποια στιγμή καταντάει και λίγο κουραστικό”.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης τοποθετήθηκε και για το θέμα των εκλογών στην ΕΠΟ, τονίζοντας: “Είναι ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης ότι οι εκλογές θα πάνε το φθινόπωρο. Θέλουμε να υπάρχει δημοκρατικότητα, διαφάνεια και θα έλεγα και μεγαλύτερη νομιμοποίηση των διοικήσεων που θα προκύψουν στην ΕΠΟ”.