Μετά την παραίτηση της Διοικούσας Επιτροπής Μπάσκετ των ανδρών, ο ερασιτέχνης ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί την Δ.Ε. για την οντότητα που έδωσε στο τμήμα τα 3 τελευταία χρόνια, ανεβάζοντάς το στην Α2 και τονίζει ότι θα εξαντλήσει τις πιθανότητες δημιουργίας ΚΑΕ μέσω άλλου χορηγού, αν και κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο από τη στιγμή που δεν έγινε από τον ίδιο τον Βίκο που θεωρείται από τις εταιρίες κολοσσούς.

Η ανακοίνωση του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα:

Τα τελευταία τρία χρόνια που έχουμε την Διοίκηση του Ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με ανθρώπους και εταιρείες στο τμήμα Μπάσκετ του Σωματείου μας, που ανέπτυξαν το άθλημα και συγχρόνως έδωσαν στις ομάδες μας (ανδρική και γυναικεία) οντότητα ανεβαίνοντας στα ψηλότερα σκαλοπάτια του Ελληνικού Μπάσκετ.

Το Σωματείο από την πλευρά του θέλοντας να βοηθήσει την προσπάθεια αυτή, έκανε τεράστια «θυσία» αλλάζοντας ουσιαστικά το σκοπό της ύπαρξής του, με κίνδυνο να εμπλακεί σε νομικά προβλήματα που δεν αρμόζουν, γεγονός που αναγνωρίζεται απ όλους.

Δυστυχώς για το ανδρικό μας τμήμα δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες συνέχισης της πορείας μας με την υπάρχουσα Διοικούσα Επιτροπή και τον κύριο χορηγό μας.

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να τους ευχαριστήσουμε όλους (ιδιαίτερα τον κ. Γιάννη Μάντζιο) για αυτή την κοινή πορεία και τους ευχόμαστε υγεία και ευτυχία και παράλληλα είμαστε ανοιχτοί σε μελλοντική συνεργασία.

Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε μία ύστατη προσπάθεια να συνεχιστεί αυτή η πορεία, ελπίζοντας να έχουμε τη δυνατότητα μέσω ενός χορηγού να προχωρήσουμε στη δημιουργία Κ.Α.Ε.