image description

Τη σημαντική υποστελέχωση και υπολειτουργία των Δημόσιων Βιβλιοθηκών αναδεικνύει ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς με Αναφορά που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ο βουλευτής καταθέτει την επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων Δημόσιων Βιβλιοθηκών, με την οποία γίνεται γνωστή η κατάσταση λειτουργίας που επικρατεί σήμερα στις Βιβλιοθήκες της χώρας. Συγκεκριμένα, υπάρχει μεγάλη έλλειψη από βιβλιοθηκονόμους, πληροφορικούς και διοικητικό προσωπικό, καθώς δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ αναμένεται μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων έως το τέλος του 2020.

Ο Γιώργος Αμυράς ζητά από την υπουργό Παιδείας την άμεση ανταπόκρισή της για επίλυση των όποιων δυσκολιών υπάρχουν στη λειτουργία των Δημόσιων Βιβλιοθηκών ώστε να συνεχίσουν να επιτελούν την αποστολή τους με την παροχή υψηλών υπηρεσιών στο ελληνικό κοινό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Αθήνα  18.06.2020

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΑΤΑΘΕΤΩ

σαν Αναφορά, τη συνημμένη επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων Δημοσίων Βιβλιοθηκών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων βιβλιοθηκών και τη σημαντική υποστελέχωσή τους.

Παρακαλώ την αρμόδια υπουργό να απαντήσει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής

Ο αναφέρων Βουλευτής

Γιώργος Αμυράς