Οι οργανωμένοι φίλοι του Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα πήραν θέση για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα και τη συμμετοχή του στην Α2 ανδρών και θέτουν μια σειρά από ερωτήματα.

Αναλυτικά:

Δεν έχουν περάσει πολλές εβδομάδες από τότε που με την τελευταία ανακοίνωση μας είχαμε συγχαρεί την ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την άνοδο της στην Α2 εθνική κατηγορία.Δυστυχώς ομως, πλέον βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο για το μέλλον του τμήματος.

Αρχικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον κ. Μάντζιο διότι τήρησε στο έπακρο την υπόσχεση που μας είχε δώσει όταν η ομάδα ξεκινούσε την σεζόν στην Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ, λέγοντάς μας ότι μπορεί να αντέξει το βάρος να ανεβάσει την ομάδα ως την Α2. Το είπε, το υποσχέθηκε και το έπραξε.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ιδιαίτερα τον κ. Οικονόμου διότι έκανε τα αδύνατα δυνατά και έβαλε το δικό του λιθαράκι ώστε η ομάδα να φτάσει μέχρι εδώ.

Πέραν όμως από τις ευχαριστίες και τις τηρήσεις των υποσχέσεων, υπάρχουν και πολλά ερωτήματα.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για το τμήμα, πως γίνεται να κάνουν πίσω οι άνθρωποι της διοικούσας επιτροπής όταν οι ίδιοι μας έχουν πει ότι έχει βρεθεί το μεγαλύτερο ποσοστό του φετινού μπάτζετ και πως είναι έτοιμοι για να εκτοξεύσουν την ομάδα στην ανώτερη κατηγορία του μπάσκετ;

Για ποιον λόγο να μην γίνει η μετάβαση του τμήματος σε ΚΑΕ, από τη στιγμή που αυτό δείχνει μονόδρομος χωρίς να υπάρχουν προβλήματα νομικής και οικονομικής φύσεως με τον ερασιτέχνη ή με τον οποιονδήποτε χορηγό;

Η διοικούσα επιτροπή ενημέρωσε τα μέλη του συνδέσμου ότι θα υπάρξουν οικονομικά πρόβληματα στο μέλλον αν η ομάδα γίνει ΚΑΕ, διότι θα αυξηθεί το μπάτζετ κατά 40% με αυτή την κίνηση και πως θα χαθούν οι πιθανές επιχορηγήσεις για τα οδοιπορικά από την ομοσπονδία. Για ποιο λόγο να μην μειώσουν το αγωνιστικό μπάτζετ ώστε να χρησιμοποιηθεί αυτό το ποσό για τη δημιουργία της ΚΑΕ;

Για ποιον λόγο, ο μέγας χορηγός, που φέρει και το όνομα του η ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν κάλυψε αυτή τη διαφορά; Ειδικά από τη στιγμή που εμείς σαν οπαδοί κάναμε εξαρχής τα στραβά μάτια στο θέμα του ονόματος και του σήματος;

Από τη στιγμή που η διοικούσα επιτροπή δηλώνει την παραίτηση της, το μπαλάκι πέφτει στον ερασιτέχνη και ζητάμε να κινήσει γη και ουρανό ώστε η ομάδα να αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία και να μην γραφτεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, αποσύροντας την ομάδα στα τοπικά πρωταθλήματα. Για εμάς η αγωνιστική τιμή έχει πολυ μεγαλύτερη αξία από τον πρωταθλητισμό.

Από την μεριά μας, σαν σύνδεσμος από την πρώτη στιγμή λάβαμε δράση για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ συναντήθηκαμε και με τις δύο πλευρές, ακούγοντας τους πάντες, προσπάθωντας να βρούμε όλοι μαζί την χρυση τομή ωστε να προσπελαστουν τα προβλήματα και οι δυσκολίες. Το έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι για εμάς ο Π.Α.Σ. ΓΙΆΝΝΙΝΑ είναι ενιαίος και αδιαίρετος και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους.

Σ.Φ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ