Έχοντας κερδίσει τη μάχη με την πανδημία, τα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ απευθύνουν και φέτος κάλεσμα ενημέρωσης στις τοπικές κοινωνίες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

Σε μια περίοδο όπου οι έννοιες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της απομόνωσης κυριαρχούν ως αναγκαία μέσα ενάντια στην πανδημία, η καμπάνια του ΚΕΘΕΑ για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα με σύνθημα «Στάσου πλάι μου» έρχεται να θυμίσει ότι η εξάπλωση της χρήσης και της εξάρτησης αντιμετωπίζεται με αντίστροφη προσέγγιση.

Η πρόληψη και η θεραπεία των εξαρτήσεων στηρίζονται στην επαφή, την επικοινωνία, τη σύνδεση πρόσωπο με πρόσωπο, τη σχέση, το μοίρασμα, την αποδοχή.

Αντίθετα, πρακτικές και πολιτικές διαχωρισμού, αποκλεισμού, στιγματισμού, τιμωρίας και καταστολής τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή και σπρώχνουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια βαθύτερα στη χρήση και στο περιθώριο.

Για αυτό φέτος την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, και κάθε μέρα, μειώνουμε τις αποστάσεις, στηρίζουμε όσους έχουν «κολλήσει», μεταδίδουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτό μέλη, προσωπικό του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, εθελοντές, ο Σύλλογος Οικογένειας, χορηγοί, δωρητές συμμετέχουνε σε μια σειρά εκδηλώσεις που οργανώνει το Πρόγραμμα, με σεβασμό στα μέτρα προστασίας και τους σχετικούς περιορισμούς. Τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια έχουμε μια συνεχή αύξηση των αιτημάτων που ζητούν υπηρεσίες απεξάρτησης, συμβουλευτικής, θεραπείας, κοινωνικής επανένταξης σε νόμιμες και παράνομες εξαρτήσεις. Τα τελευταία χρόνια το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ δραστηριοποιείται σε δράσεις πρόληψης, συμβουλευτικής σε κρατούμενους χρήστες στην φυλακή στο Σταυράκι, σε έφηβους αλλά και σε πρόσφυγες. Για το 2019 στις δράσεις πρόληψης συμμετείχαν 1350 άτομα στην συμβουλευτική κρατουμένων 52 άτομα και στους πρόσφυγες 19 άτομα και το σύνολο των υπηρεσιών για τους  εξαρτημένους και τους γονείς ανήλθε στα 735 άτομα.

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ συνεχίζει επίσης να επενδύει στην ανάπτυξη δικτύων κοινωνικής υποστήριξης και δράσεων και θεσμικών συνεργασιών για τις ευάλωτες ομάδες.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

  • Για πληροφορίες: Γραμματεία 26510 77010
  • Για ραντεβού: Συμβουλευτικό Κέντρο 26510 64077, 64059