image description

Δενδροφύτευση είχαμε την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 στο Δημοτικό Σχολείου Πεδινής παρουσία του Αντιδήμαρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας κ. Ευάγγελου Πήχα.

Οι μαθητές, μαζί με τον Αντιδήμαρχο, τους εκπαιδευτικούς τους και εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων, φύτεψαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου μια δάφνη. Το δεντράκι απονεμήθηκε συμβολικά στο σχολείο (μαζί με ένα βιντεοπροβολικό) ως επιβράβευση για τη δεύτερη θέση που κατέκτησε στον διαγωνισμό ανακύκλωσης FollowGreen του Δήμου Ιωαννιτών, στην κατηγορία των σχολείων που συγκέντρωσαν τα περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά, ανεξάρτητα από τις δωρεές που πραγματοποιήθηκαν.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πεδινής κα Ιουλία Χριστοδούλου και ο υποδιευθυντής του Σχολείου κ. Γεώργιος Γώγος ευχαρίστησαν τον Δήμο Ιωαννιτών μέσω του κυρίου Πήχα για τις προσπάθειες που καταβάλλονται στον τομέα της ανακύκλωσης. Τόνισαν δε, πως τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς είναι αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες που στόχο έχουν την προαγωγή της πολιτειότητας των μαθητών.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων κα Μαρία Αυγερινού, δήλωσε πως οι γονείς οφείλουν να συνεργάζονται αρμονικά με όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους εξωτερικούς φορείς προκειμένου τα παιδιά να προετοιμάζονται ως σκεπτόμενοι ενεργοί πολίτες του αύριο.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Πήχας, αφού έδωσε τα συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις προσπάθειές τους, μίλησε στους νεαρούς μαθητές για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και τη σύνδεσή της με την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Δήλωσε πως ο Δήμος Ιωαννιτών, ήδη από το 2012 έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης και προσπαθεί καθημερινά για την προώθησή του. Εξέφρασε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ιωαννιτών στο θέμα της ανακύκλωσης, καθώς μόνο το 10% των απορριμάτων οδηγείται προς ανακύκλωση, ποσοστό που υπολείπεται από το 18% του μέσου όρου πανελλαδικώς, αλλά και από το 50% που είναι στόχος που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την επόμενη χρονιά.

Τόνισε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό ανακύκλωσης και να περάσει βαθιά στη φιλοσοφία της κοινωνίας η ενεργή προστασία του περιβάλλοντος.

Ανακοίνωσε  επίσης την επέκταση του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης του Δήμου Ιωαννιτών. Όπως δήλωσε, σύντομα θα τοποθετηθούν άλλα 6 νέα σπιτάκια ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία του Δήμου, προκειμένου να εξυπηρετείται το σύνολο του πληθυσμού. Μάλιστα αυτά τα σπιτάκια θα είναι τοποθετημένα ανά 2 ή 3, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός και μεγάλη αναμονή κατά τη διαδικασία της ανακύκλωσης.