Το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ξεκαθαρίσουν οι πρώτες υποθέσεις που είχε κληθεί να  διαχειριστεί ο κ. Χριστοβασίλης και αφορούσαν το υπάρχον ρόστερ και τα συμβόλαια που έληγαν, αλλά και το θέμα Ντάσιου που επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί τι θα γίνει. Βέβαια οι πιθανότητες να υπάρξει θετική εξέλιξη με τον Ντάσιο είναι μηδαμινές και ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν κάποια ονόματα ως αντικαταστάτες του, τα οποία όμως δεν έχουν και μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα. Το μόνο πρόσωπο που ίσως αξιοποιηθεί σε κάποιον ρόλο, αλλά όχι αυτόν του τεχνικού διευθυντή, είναι ο Λίλα, που λόγω της εμπλοκής του με το αλβανικό ποδόσφαιρο (σ.σ. πρόεδρος του αντίστοιχου ΠΣΑΠ στην Αλβανία) και της επιρροής του στην Εθνική ομάδα της χώρας του, δεν αποκλείεται να βοηθήσει, αν του ζητηθεί.

Όσον αφορά το ρόστερ, όπως έχουμε αναφέρει κατ’ επανάληψη, τα συμβόλαια που λήγουν είναι των Σιόντη, Μπουκουβάλα, Σκόνδρα, Αποστολόπουλου, Περιστερίδη και Σεργκελασβίλι. Οι τρεις πρώτοι συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες παραμονής. Προφανώς όμως θα υπάρξουν και κάποιες αποχωρήσεις παικτών που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής και θα αναζητήσουν κάποιον σύλλογο που θα τους δώσει τη δυνατότητα να έχουν πιο ενεργό ρόλο.

Για το τεχνικό επιτελείο εξ’ αρχής είχαμε τονίσει ότι το θέμα Ντάσιου δεν επηρεάζει σε κάτι το τι θα αποφασίσουν Γιαννίκης, Ντουρουντός, Μπαδήμας και Χριστόπουλος. Όλοι αναμένεται να συνεχίσουν κανονικά στην ομάδα. Άλλωστε, η θέση του γενικού αρχηγού – τεχνικού διευθυντή, είναι πάντα της επιλογής του προέδρου, αν και είναι επιθυμητή και η συναίνεση του εκάστοτε προπονητή για να διασφαλίζεται το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Ο Ντάσιος είχε απόλυτα πετυχημένη παρουσία, αλλά εφόσον υπάρξει κάποιο άλλο πρόσωπο που μπορεί να κρατήσει τις ισορροπίες στην ομάδα, δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για το τεχνικό επιτελείο.

Τέλος, για το γηπεδικό θέμα και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο ΠΕΑΚΙ, τα όσα είχαν συμφωνηθεί σε προφορικό επίπεδο θα πάρουν καί τον δρόμο των γραπτών συμφωνιών, ώστε να είναι όλες οι πλευρές εξασφαλισμένες για το τι και ποιος το αναλαμβάνει.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα πιθανόν θα έρθουν από Δευτέρα, όταν πλέον θα υπάρχουν οριστικές απαντήσεις για όλα τα παραπάνω, με εξαίρεση το όνομα του νέου τεχνικού διευθυντή, που μάλλον θα αργήσει λίγο παραπάνω.

Στο ερώτημα, τώρα, τι γίνεται με μεταγραφές, ονοματολογία δεν υπάρχει ιδιαίτερη, αλλά το έδαφος έχει προλειανθεί κατάλληλα από πρόεδρο και προπονητή. Ανακοινώσεις, όμως, θα υπάρξουν όταν οι παίκτες που έχουν συμφωνήσει με την ομάδα, ολοκληρώσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.