image description

Φαινομενική στασιμότητα υπάρχει στον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού επί εβδομάδες το κυρίως θέμα συζήτησης είναι αν έχει φύγει ή όχι ο Ντάσιος από την ομάδα και αν θα αποχωρήσουν οι πέντε από τους έξι των οποίων έληξαν τα συμβόλαια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Χριστοβασίλης και Γιαννίκης δεν έχουν ανοίξει τα θέματα της υπόλοιπης ατζέντας και κυρίως εκείνα της μεταγραφικής ενίσχυσης.

Το φετινό καλοκαίρι θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα για μεταγραφές και ο αριθμός των παικτών που θα αποκτηθούν, όπως έχουμε ξαναγράψει, θα είναι διψήφιος. Ο ΠΑΣ ψάχνει για 1 ή 2 τερματοφύλακες, ανάλογα με το αν θα αποχωρήσει καί ο Γιαννίκογλου, 2 στόπερ, 1 δεξί μπακ, 2 αριστερά, έναν πιο δημιουργικό μέσο, 2 παίκτες για τα φτερά αριστερά και δεξιά, 1 επιθετικό και ό,τι άλλο πολύ καλό προκύψει.

Για τις θέσεις των στόπερ μεταξύ των δεκάδων ονομάτων που έχουν συζητηθεί είναι κι εκείνα των Κάργα και Λισγάρα. Ο πρώτος έφυγε πέρυσι από την ομάδα λόγω του υποβιβασμού της, όμως είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις. Βέβαια υπάρχει ένα εμπόδιο, καθώς είναι ακόμα παίκτης της Λέφσκι Σόφιας και μόνο αν βρεθεί φόρμουλα αποχώρησής του από εκεί θα μπορούσε να ντυθεί ξανά στα «κυανόλευκα».

Μια δεύτερη περίπτωση που έπεσε στο τραπέζι είναι του Χρήστου Λισγάρα της Ξάνθης. Ο πολύπειρος Γιαννιώτης ποδοσφαιριστής βρίσκεται προς τη δύση της καριέρας του και αν αποκτηθεί δεν θα έρθει για να καλύψει θέση βασικού, αλλά για να δώσει εναλλακτικές λύσεις.

Εκτός απ’ αυτές τις δύο περιπτώσεις, στο τραπέζι των συζητήσεων είναι και παίκτες από το εξωτερικό τόσο για τη θέση του στόπερ όσο και για τις άλλες θέσεις. Εκτός, όμως, από το να βρεθεί ο κατάλληλος με αγωνιστικά κριτήρια, θα πρέπει να είναι και στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας, η οποία όπως πάντα θα κινηθεί με σύνεση και χωρίς εντυπωσιασμούς στο μεταγραφικό παζάρι.