image description

Πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε πολλές αποχωρήσεις παικτών όπως των Μιχαήλ, Τζημόπουλου, Γιάκου, Λίλα, Βελλίδη και των Πετράκη και Αλεξίου που σήμαναν το τέλος της «παλιάς φρουράς» του ΠΑΣ Γιάννινα. Τεχνικό επιτελείο και παίκτες που «έχτισαν» μια πολυετή και σπουδαία καριέρα στον ΠΑΣ, αλλά μοιραία έκλεισε και ο κύκλος τους.

Το «ξήλωμα» της «παλιάς φρουράς» ολοκληρώνεται φέτος με την αποχώρηση και των υπολοίπων «παλιοσειρών», Σκόνδρα, Μπουκουβάλα, Περιστερίδη, Αποστολόπουλου και θα δούμε τι ακριβώς θα ισχύσει με τον Νικολιά που θα ανήκει στον Ολυμπιακό από την 1η Αυγούστου.

Πλάι σ’ αυτούς, φεύγει και ο παλιότερος των… παλαιών, Γιώργος Ντάσιος, που δεν αποδέχτηκε πρόταση αλλαγής καθηκόντων.

Ο κ. Χριστοβασίλης αποφάσισε ριζική ανανέωση χωρίς να κρατήσει «μαγιά» για να προετοιμάσει μια νέα «γενιά» αρχηγικών παρουσιών στα αποδυτήρια. Οι περισσότεροι του ρόστερ πλέον είναι παίκτες που θα διανύσουν μόλις τη 2η ή 3η χρονιά τους στον «Άγιαξ της Ηπείρου». Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν και ομάδες που αλλάζουν παίκτες σαν τα πουκάμισα ανά εξάμηνο. Εξάλλου και ο κόσμος επιζητά την ανανέωση και θέλει να βλέπει πάντα καινούργια πρόσωπα. Αλλά παρουσίες, όπως του Ντάσιου, θα βοηθούσαν  να περάσει πιο εύκολα η σκυτάλη από τη μία γενιά ποδοσφαιριστών στην επόμενη και να είναι πιο ομαλές τέτοιες μεταβάσεις.

Αυτού του μεγέθους ανανέωση δεν είχαμε ξανά επί Χριστοβασίλη. Ακόμα και το 2012 που έγινε ένα νέο ξεκίνημα με τον Χριστόπουλο, υπήρχε μία συνδετική κολόνα που λεγόταν Πάντος. Σήμερα θα ήταν ο μόνος που αν επέστρεφε, θα ενέπνεε σεβασμό  στον χώρο της Super League, θα έπειθε παίκτες να εμπιστευθούν την ομάδα και θα τύγχανε τεράστιας αποδοχής από τον κόσμο. Αλλά τέτοιες επιστροφές  δεν είναι και τόσο εύκολες.

Από εκεί και πέρα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε μετά από τέτοια ανανέωση ποιοι θα είναι οι αρχηγοί της ομάδας τη νέα σεζόν, διότι φέτος θα αναδειχτούν οι προσωπικότητες που θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος της εκπροσώπησης όλων των συμπαικτών τους και κατ’ επέκταση θα πρέπει να μπορούν να σηκώνουν και το βάρος της φανέλας, αλλά και να βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα. Πιθανόν ο Σιόντης, ως Γιαννιώτης και πολύπειρος παίκτης, θα είναι ο ένας αρχηγός.

Υ.Γ: Ελλείψει άλλων θεμάτων στην επικαιρότητα του ΠΑΣ Γιάννινα, οι αποχωρήσεις προκάλεσαν μια σχετική συζήτηση μεταξύ των φιλάθλων, αλλά γενικευμένη ανησυχία ή και βιασύνη δεν χρειάζονται. Ο πρόεδρος έχει αποδείξει ότι ξέρει να φτιάχνει ανταγωνιστικές ομάδες, ακόμα και με «σφιχτή» οικονομική πολιτική. Άλλωστε το σημαντικό «asset» θα είναι ο προπονητής.