Με μεγάλους νικητές για 2η συνεχόμενη χρονιά τους πρωταθλητές του 2019 Γιώργο Αναπολιοτάκη –Θανάση Τσιούκα με το Ford Fiesta R5 ολοκληρώθηκε το 26ο Ηπειρωτικό Rally Ι.ΚΤΕΟ AUTOTEST, που αποτέλεσε τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Ασφάλτου.

Στην 2η θέση τερμάτισαν οι Παναγιώτης ΚύρκοςΓιώργος Πολυζώης με το Mitsubishi Lancer Evo IX, στην πρώτη συμμετοχή του οδηγού στον αγώνα μας, ενώ στην 3η θέση, μόλις 2,89 δευτερόλεπτα πίσω από τους δεύτερους τερμάτισαν οι… συνήθεις ύποπτοι τα τελευταία χρόνια Τάκης Καμπύλης-Σταύρος Σταμέλος με το Skoda Fabia S2000.

Στις κατά μέρους κλάσεις η μάχη που δόθηκε ήταν μεγάλη. Στα δικίνητα πρώτευσαν τα… παιδιά από την Πάτρα, ήτοι οι Χρήστος ΑυγερόπουλοςΣτράτος Γιαβάσης με το Peugeot 106 S16. Στη 2η θέση βρέθηκαν με επίσης ένα Peugeot 106 S16 οι Θανάσης ΣτεργιάδηςΠαναγιώτης Γαζγάζης, στην πρώτη συμμετοχή του νεαρού οδηγού σε ράλι στην καριέρα του! Στην 3η θέση, μόλις 4 δευτερόλεπτα πίσω τερμάτισαν οι τοπικοί Αχιλλέας ΒέργοςΝίκος Λίγκας  με το Opel Manta 2.0.

Στην κατηγορία Ν την πρώτη θέση κέρδισαν οι τοπικοί Ποσειδών ΓορίτσαςΑποστόλης Σπύρου με το Mitsubishi Lancer Evo X. Στη 2η θέση τερμάτισαν οι Διονύσης Γιαννούλης – Στέφανος Αντωνίου με Honda Civic Type R και στην 3η θέση οι επίσης τοπικοί Κωστής Τασούλας – Γιώργος Μπαζιαλέκος με το Peugeot 106 S16.

Στην κατηγορία C6 η τριάδα των νικητών ήταν υπόθεση… Γιαννιώτικη με τους νικητές να είναι οι Κωστής Τασούλας – Γιώργος Μπαζιαλέκος, Αλέξανδρος Γκουρογιάννης – Νίκος Σιαφάκας και Βαγγέλης – Σωκράτης Κάκαρης, άπαντες με Peugeot 106 S16!

Στη C5 πρώτευσαν οι Χρήστος Αυγερόπουλος – Στράτος Γιαβάσης με Peugeot 106 S16, Θανάσης Στεργιάδης – Παναγιώτης Γαζγάζης με το ίδιο αυτοκίνητο και Διονύσης Γιαννούλης – Στέφανος Αντωνίου με Honda Civic Type R.

Στη C3 η πρώτη τριάδα ήταν: Βεργος – Λίγκας με Opel Manta 2.0, Αλεξανδρής –Καπύρης με Peugeot 206 RC GTI και Ιερεμίας –Κοντός με Renault Clio Williams.

Τέλος, στην C2 η τριάδα των νικητών ήταν: Κύρκος –Πολυζώης με Mitsubishi Lancer Evo IX, Καρπάνος-Καρπάνος με Mitsubishi Lancer Evo X και Κανδηλιώτης-Παπανδρέου με Mitsubishi Lancer Evo VI.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η ΕΛΕΤΑ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους συνέδραμαν καθοριστικά στο να διοργανωθεί το 26ο Ηπειρωτικό Rally ΙΚΤΕΟ AUTOTEST.

Ειδικότερα, θα ήθελε να ευχαριστήσει το μεγάλο χορηγό ΙΚΤΕΟ AUTOTEST, καθώς επίσης και την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. Παράλληλα, θα ήθελε να ευχαριστήσει και όλους τους χορηγούς του αγώνα και ειδικότερα: Laser Derma Med, Mr Fast, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 260, GURU CAFÉ, CITROEN-PEUGEOT και τους φορείς που συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα: την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, το ΠΕΑΚΙ, το Δήμο Δωδώνης και φυσικά την ΟΜΑΕ.

Τέλος, σύσσωμη η ΕΛΕΤΑ θα ήθελε να ευχηθεί γρήγορα περαστικά στο πλήρωμα του Subaru Impreza WRX Διονύση Σπανό και Σωτήρη Γκότοβο, οι οποίοι μετά την έξοδο που είχαν στην 1η ειδική διαδρομή μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, καθώς επίσης και στον φωτογράφο Γιώργο Καλφόπουλο.

Δίνουμε ραντεβού στο 27ο Ηπειρωτικό Rally το 2021!