Πριν καν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του πρωταθλητή Ελλάδος, Ολυμπιακού, για τη σεζόν 2019-2020, στην αφετηρία για τη σεζόν 2020-2021 θα βρεθεί η πρώτη ομάδα της Super League, ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Οι «κυανόλευκοι» γίνονται οι πρώτοι που ξεκινάνε προετοιμασία για το νέο πρωτάθλημα, με στόχο να ενεργοποιηθούν ξανά οι παίκτες που είχαν μείνει σε μεγάλη αγωνιστική απραξία. Και πάλι καλά που από τους 4,5 μήνες χωρίς αγώνες, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν από τις ελάχιστες ομάδες που για 1 μήνα προπονήθηκαν εντατικά στην προοπτική επανέναρξης του πρωταθλήματος της Super League 2. Έτσι η προσαρμογή θα είναι λίγο πιο εύκολη. Δεν παύει, όμως, ο ΠΑΣ να είναι μία ομάδα που προέρχεται από τεράστια αγωνιστική απραξία, γι’ αυτό και οι προσεχείς μεταγραφές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές.

Για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη οι παίκτες θα περάσουν από τις καθιερωμένες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και την Τετάρτη θα βρεθούν και πάλι όλοι μαζί στο γήπεδο για να αρχίσουν τις ομαδικές προπονήσεις.

Τις πρώτες 2 εβδομάδες το πρόγραμμα θα γίνεται στο Πανηπειρωτικό, ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο (1-2/8) θα έχουμε προετοιμασία αναχώρησης και ξεκίνημα προπονήσεων στο Καρπενήσι, όπου θα γίνει για 8η συνεχή χρονιά το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Οι Ηπειρώτες θα παραμείνουν για ένα δεκαήμερο περίπου στη γραφική πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.

Επειδή ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινάει πολύ νωρίς την προετοιμασία του δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα προλάβει να συναντήσει εκεί κάποια άλλη ομάδα για φιλικά παιχνίδια.

Μέχρι τώρα είναι γνωστό ότι στο Καρπενήσι θα προετοιμαστούν η Λαμία (άφιξη στις 12 Αυγούστου), ο Παναιτωλικός (δεν έκλεισε ακόμα ημερομηνία), πιθανόν ο Ολυμπιακός Βόλου (δεν έκλεισε ακόμα ημερομηνία) και τα Τρίκαλα (17 ως 26 Αυγούστου). Τις επόμενες 2-3 μέρες θα κλείσουν και πολλές άλλες αποστολές την προετοιμασία τους και θα φανεί αν θα συμπέσουν κάποιες ημερομηνίες κι αν είναι πιθανό ο ΠΑΣ Γιάννινα να βρει αντίπαλο όσο θα προετοιμάζεται στο βουνό.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα θα βρίσκονται οι Χουτεσιώτης, Γιαννίκογλου, Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Γώγος, Ζιούλης, Πανουργιάς, Πήλιος, Κάστρο, Σιόντης, Λιάσος, Γροσδάνης, Καρτάλης, Νάουμετς, Ελευθεριάδης, Ξύδας, Λώλης, Παμλίδης, Κρίζμαν, Λέο. Ο Νικολιάς, βέβαια, ενδέχεται να μη συνεχίσει στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ από τις πρώτες αφίξεις που αναμένονται είναι εκείνη του νεαρού τερματοφύλακα, Γιάννη Μπότσαρη. Επίσης προσθήκες αναμένονται και από την Κ19, ώστε να τσεκαριστούν παίκτες.