Με μια τυπική ανακοίνωση, όπου αναφερόταν και το όνομα του, έγινε γνωστή η λήξη της συνεργασίας της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με τον αρχηγό της ομάδας Αποστόλη Σκόνδρα.

Ο Σκόνδρας με την αποχώρησή του κλείνει και τυπικά τον δεύτερο κύκλο των ποδοσφαιριστών που έχουν γράψει το όνομά τους με χρυσά γράμματα στις σελίδες  του AJAX, μιας και ήταν μέλος της ομάδας που πέτυχε την έξοδό της στην Ευρώπη και των εξαιρετικών εμφανίσεων σε αυτή. Ο πρώτος  ήταν αυτός  των Αργεντινών με τις συμμετοχές στο θεσμό του τότε Βαλκανικού κυπέλλου.

Ουσιαστικά είναι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που είχε απομείνει,  της «ευρωπαϊκής» ομάδας που «έγραψε» τη δική της ξεχωριστή ιστορία, ξανάδωσε το δικαίωμα δημιουργίας νέας γενιάς οπαδών και δικαιούται αυτοδικαίως πλέον κι αυτός τον τίτλο του «ιστορικού».

Στα επτά χρόνια παρουσίας του στην ομάδα υπήρξε υπόδειγμα χαρακτήρα, ενώ αγωνιστικά προσέφερε πάντα τον καλύτερο του εαυτό.

«Ετοιμοπόλεμος»  και πάντα ανάμεσα στους  διακριθέντες,  όσες φορές του εμπιστεύθηκαν τη φανέλα του βασικού οι προπονητές του, που κανείς τους ποτέ δεν εισηγήθηκε την απομάκρυνσή του, υπήρξε  από τους βασικότερους συντελεστές της φετινής ανόδου στην sl1,  όπου ο πρόεδρος, Γιώργος Χριστοβασίλης,  του εμπιστεύθηκε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αναγνωρίζοντας την προσφορά και το ήθος του.

Σίγουρα ο Αποστόλης δεν έχει ανάγκη μιας ξεχωριστής ανακοίνωσης που να αναφέρεται στην παρουσία του και το ήθος του όλα αυτά τα χρόνια και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για νεαρούς εκκολαπτόμενους μελλοντικούς άσους των ακαδημιών, μιας και ο κόσμος έχει το κριτήριο αυτά να τα αντιλαμβάνεται και να τα αναγνωρίζει. Όμως μια τέτοια ανακοίνωση δεν θα ήταν και ό,τι «χειρότερο». Απεναντίας…

Αποστόλη Σκόνδρα, σίγουρα στα Γιάννινα η παρουσία σου θα είναι συνυφασμένη με τους χαρακτηρισμούς της αξιοπρέπειας, επαγγελματικής συνέπειας και αγωνιστικής πειθαρχίας.  Καλή τύχη στην συνέχιση της ποδοσφαιρικής σου πορείας.

Υ.Γ.  Ένας άλλος «ιστορικός»,  ο Γιώργος Ντάσιος αποχώρησε προ ημερών από την ομάδα αφήνοντας ορφανή, προς το παρόν,  τόσο την θέση του Δ/ντη του Ποδοσφαιρικού τμήματος  όσο και την ενεργή ενασχόληση Γιαννιώτη παράγοντα στην ομάδα.

Ο Ντάσιος κλήθηκε την προηγούμενη χρονιά  να επιστρέψει στην ομάδα και όντας δηλωμένος πιστός στρατιώτης σε αυτή και παρά τον φόρτο των επαγγελματικών του υποχρεώσεων δεν αρνήθηκε, δικαιώνοντας  με τις ενέργειες του τον πρόεδρο που του εμπιστεύθηκε την συγκεκριμένη θέση. Η αποδοχή του από την τοπική κοινωνία, του έδινε το δικαίωμα εξαιρετικών επαφών που βοήθησαν την ομάδα, ενώ σίγουρα η παρουσία του έδινε ένα ξεχωριστό κύρος.

Ο Ντάσιος είναι  ένας gentleman των γηπέδων και η συμμετοχή του στην ομάδα, από διοικητικό πόστο αυτή την φορά, «κόσμησε» τον πάγκο της. Η παρουσία του μόνο ως επιτυχημένη μπορεί να κριθεί. Άλλωστε το αποτέλεσμα της ανόδου δικαιώνει αυτό το συμπέρασμα.

Η αποχώρηση του έγινε γνωστή από προσωπική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η ΠΑΕ… δεν την επιβεβαίωσε.