image description

Μεγαλύτερη και πιο απαιτητική από κάθε άλλη φορά είναι η μάχη του 86ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, καθώς φέτος λόγω της πανδημίας θα γίνει όλο σε μία φάση στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Σ’ αυτό θα λάβουν μέρος 29 σωματεία απ’ όλη τη χώρα με συνολικά 458 αθλητές.

Οι αγώνες ξεκινούν σήμερα, Τετάρτη με τα προκριματικά για τις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 26 Ιουλίου. Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων βρίσκεται ήδη στον Σχινιά με μία πολυπληθή αποστολή κωπηλατών που ανέρχεται μαζί με προπονητές και συνοδούς σε 80 άτομα περίπου, έτοιμος να διεκδικήσει για μία ακόμη χρονιά μετάλλια και πρωτιές, συνεχίζοντας έτσι τη μεγάλη παράδοση επιτυχιών της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας που μετράει πολλές δεκαετίες. Επιτυχίες οι οποίες έχουν αναδείξει τον Ν.Ο.Ι. σε κορυφαίο σωματείο της χώρας στο άθλημα της Κωπηλασίας! Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στην αποστολή του Ομίλου περιλαμβάνονται Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και δεκάδες Πρωταθλητές Ελλάδος, που θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να σηκώσουν και πάλι ψηλά τη σημαία του.

Από πλευράς Διοίκησης του Ν.Ο.Ι. βρίσκονται ήδη στον Σχινιά, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να στηρίξουν από κοντά την προσπάθεια των παιδιών του Ομίλου, η Πρόεδρος Μάρθα Παλαιοπάνου και ο Έφορος Αγώνων Θανάσης Κιτσάκος.

Δυστυχώς, λόγω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί φέτος κεκλεισμένων των θυρών και δικαίωμα εισόδου στο Κωπηλατοδρόμιο δεν θα έχουν άλλοι πλην των αθλητών, των προπονητών, συνοδών, διαιτητών, μελών της ΕΚΟΦΝΣ και διαπιστευμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι, συν τοις άλλοις, θα πρέπει να προσκομίσουν και σχετικές ιατρικές βεβαιώσεις. Στις δε κερκίδες θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Η «αυλαία» των αγώνων θα πέσει το μεσημέρι της Κυριακής με τη διεξαγωγή των τελικών στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών. Όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα της συγκεκριμένης ημέρας θα μεταδοθεί από τη δημόσια τηλεόραση και τη συχνότητα της ΕΡΤ Sports. Παράλληλα, θα υπάρξει κάλυψη όλου του αγωνιστικού προγράμματος του Πανελληνίου μέσω Live Stream από το YouTube και μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΟΦΝΣ, www.kopilasia.gr.

Η ομάδα του Ν.Ο.Ι.

Στο 86ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας θα λάβουν μέρος με τα πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων οι εξής άνδρες, νέοι, έφηβοι και παίδες:

Γιάννης Τσίλης, Στέφανος Ντούσκος, Θανάσης Παλαιοπάνος, Αποστόλης Λαμπρίδης, Γιώργος Δημητρίου, Άρης Γραμμενιάτης, Γιώργος Γραμμενιάτης, Ιάσονας Εξάρχου, Ευάγγελος Μπερής, Λεωνίδας Παλαιοπάνος, Παύλος Φαΐτάς, Αλέξης Βαρθολομαίος, Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Καρέτσος, Γιώργος Κώτσιας, Θανάσης Μάστακας, Ηλίας Μπλέτσας, Άγγελος Λαγός, Κων/νος Κασιούμης, Ιάσονας Κιτσάκος, Βαγγέλης Γκάλιος, Τηλέμαχος Γκίνης, Νίκος Γκρέμος, Στέφανος Δημητρίου, Φίλιππος Παπαβασιλείου, Θεόδωρος Παπαδιώτης, Παύλος Δρούβης, Άγγελος Κολιός, Λεωνίδας Κοπίδης, Βασίλης Ντέμος, Φώτης Καννής, Γιώργος Καππάς, Βασίλης Σαραλιώτης, Θανάσης Σταμπουλής, Αλέξανδρος Κατσανάκης, Λάμπρος Μπότης, Δημήτρης Κούτρας, Βαγγέλης Κουτσαβέλης, Βασίλης Κυρίτσης, Βασίλης Κωστούλας, Αριστοτέλης Λάππας, Aλέξανδρος Μάντζιος, Σταύρος Μέγας, Νίκος Ντούτσης, Παναγιώτης Σαββόπουλος, Αποστόλης Σδράλλης, Παύλος – Παναγιώτης Σταύρου, Βασίλης Τηλελης, Χρήστος Τσακίρης, Κων/νος Τσακίρης, Κων/νος Τσαμπαλάς, Γιώργος Τσιώλης και Άγγελος Φάκας.

Στις κατηγορίες Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων θα αγωνιστούν οι εξής αθλήτριες:

Πετρούλα Τσιάβου, Κατερίνα Γκόγκου, Βασιλική Ζυγούρα, Καλυψώ Μαργαρίτη, Όλγα Δόση, Αλεξάνδρα – Μαρία Δρόσου, Ευαγγελία Μπομπουγιάννη, Κων/να Ζαλοκώστα, Χριστίνα Παπαϊωάννου, Σταυρούλα Παπαϊωάννου, Κων/να Σιατερλή, Χριστίνα Βήχα, Ελένη Γιώτη, Μαρία – Αλίκη Γκρέμου, Ανθή Ντάρα, Μαρία – Αποστολία Ψαρρά, Μαρία – Χριστίνα Γκανέ, Ανθή – Ραφαέλλα Κίτσου, Έλενα Παπαζαχαρή, Σοφία Παπαζαχαρή και Δήμητρα Τζούμα.

***

Ο Ν.Ο.Ι. απευθύνει τις θερμές του ευχαριστίες προς το Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, την Κάβα 800, καθώς και τα SEP Market Παπαδόπουλος για τη χορηγική τους διάθεση στο Πρωτάθλημα.