Πρώτος στη βαθμολογία του 86ου πανελλήνιου πρωταθλήματος κωπηλασίας, που για πρώτη φορά  λόγω κορονωϊού πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, αναδείχτηκε ο ΝΟ Ιωαννίνων με 328 βαθμούς που επέστρεψε στον… θρόνο του, καθώς ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, αφήνοντας στην 2η θέση τον ΝΟΘ που συγκέντρωσε 303,5 βαθμούς , ενώ τρίτος στον σχετικό πίνακα ήταν ο ΟΕΑΝΑ Βόλου με 166.5 βαθμούς. Αναλυτικά όλη η βαθμολογία ΕΔΩ

Ο Ναυτικός Όμιλο Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πολυνίκης Ελλάδας. Οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΝΟΘ κατέκτησαν συνολικά σε όλες τις κατηγορίες 27 μετάλλια εκ των οποίων 11 χρυσά , 10 ασημένια και 6 χάλκινα ενώ για πρώτη φορά ο ΕΝΟΑ κατέκτησε την 2η θέση στον πίνακα των μεταλλίων κατακτώντας 14 μετάλλια εκ των οποίων 8 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα. Στην 3η θέση του σχετικού πίνακα ο ΝΟ Ιωαννίνων που κατέκτησε 18 μετάλλια εκ των οποίων 6 χρυσά, 10 ασημένια και 2 χάλκινα. Αναλυτικά ο συγκεντρωτικός πίνακας των μεταλλίων ΕΔΩ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με την περσινή χρονιά πέντε περισσότερα σωματεία μπήκαν στον πίνακα των μεταλλίων φτάνοντας τα 26 από τα 29 που συμμετείχαν, ενώ πέρυσι είχαν κερδίσει μετάλλιο τα 21 από τα 28 που είχαν συμμετάσχει στο 85ο .

Από τέσσερα χρυσά οι Μ.Κυρίδου-Χ.Μπούρμπου 

Στο τελευταίο αγώνισμα της ημέρας την οκτάκωπο των ανδρών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ΝΟ Ιωαννίνων φτάνοντας τα 4 χρυσά για την Κυριακή, ενώ ο ΝΟΘ κατά την τελευταία μέρα των αγώνων έφτασε τα 6 χρυσά έχοντας πρωταγωνίστριες το ολυμπιακό δίδυμο των Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου που κατέκτησαν από 4 χρυσά κερδίζοντας όλους  τους τελικούς που αγωνίστηκαν ενώ η Αννέτα Κυρίδου κέρδισε 3 χρυσά . Από δυο χρυσά κέρδισαν οι Ντούσκος , Γκαϊδαντζής, Παπακωνσταντίνου , Σκουλαρίκος ενώ για μια ακόμα φορά για 37ο συνεχόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα έδωσε το παρών ο αιθάλης Γιάννης Κουρκουρίκης  που διανύει το 49ο έτος της ηλικίας του καθώς και οι νεότεροί του αλλά βετεράνοι πλέον του αθλήματος οι οποίοι συνεχίζουν και το υπηρετούν Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Δημητρίου από τον ΝΟΙ.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των τελικών της Κυριακής μπορείτε να τα δειτε ΕΔΩ.

Για σχεδόν έξι ώρες , όσο διήρκεσε το αγωνιστικό πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας η Δημόσια τηλεόραση μετάδωσε τους αγώνας μέσα από την  συχνότητα της ΕΡΤSports.

H EKOΦΝΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την διοίκηση της ΕΡΤ για την κάλυψη των αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος 25 χρόνια μετά την τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο.