image description

Με αυστηρότητα απάντησε προς τις παρατάξεις της μειοψηφίας ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Νίκος Γκόντας κατά την συζήτηση που έγινε στην χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου. Ειδικότερα, ο κ. Γκόντας αναφερόμενος στην στάση παρακώλησης του οδοφωτισμού της πόλης που ακολουθούν εδώ και μήνες οι αντιπολιτευόμενοι, μίλησε για υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου που σαν σκοπό έχουν να μη γίνει κανένα μεγάλο έργο στην πόλη.

«Η κάθε παράταξη της μειοψηφίας κινείται από διαφορετική αφετηρία εξυπηρετώντας δικούς της σκοπούς, με αποτέλεσμα να γίνεται παρακώληση όλων των ενεργειών που κάνει ο δήμος στην προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας υπηρεσιών προς τους δημότες. Πρέπει άμεσα να προχωρήσει το έργο του οδοφωτισμού του Δήμου σε προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια. Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τα μικρά και τα μεγάλα έργα και είναι απαράδεκτο να λειτουργούμε ως ακυρωτικό σώμα όπως το επιδιώκει η αντιπολίτευση. Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα το θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι κάθε φορά μας παρουσιάζουν και διαφορετική άποψη. Έχουν κάνει λόγο για εκτέλεση του έργου άλλος με δανεισμό, άλλος μέσω του ΕΣΠΑ, άλλος με ΣΔΙΤ χωρίς να έχουνε κοινό σημείο μεταξύ τους. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ αντάμα σε ιστορική σύγκλιση στο Δήμο Ιωαννιτών πράξη για βιβλίο Γκίνες. Εν ολίγοις πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερειμένοι.

Ενωμένοι με το κοινό μίσος κατά της Δημοτικής Αρχής έστησαν μια φαρσοκωμωδία υποβαθμίζοντας το κυρίαρχο όργανο της πόλης. Και όλα αυτά εν γνώσει τους ότι το σώμα δεν είχε καμία αρμοδιότητα και καμία δυνατότητα να ανατρέψει την απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Με λίγα λόγια μετέτρεψαν τη συνεδρίαση σε παρωδία. Οι υπαινιγμοί και οι αιχμές για διαπλοκή εκπροσώπων Περιφέρειας και Δήμου με κάθε είδος συμφέροντα επιστρέφονται στους εκστομίζοντες τέτοιες απαράδεκτες θέσεις. Άλλωστε η σήμερον καταγγέλλοντες είναι οι ίδιοι εμπνευστές και υπερθεματιστές, άλλοι για το πρόγραμμα Έλενα και άλλοι για την υπόθεση των LED. Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των στμπολιτών μας είναι η μοναδική και αποκλειστική ευθύνη του κάθε δημοτικού συμβούλου και όχι η εξυπηρέτηση μικροπαραταξιακών συμφερόντων. Δυστυχώς ο συριζαίικος νόμος για την αυτοδιοίκηση δημιούργησε εκτρώματα στη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων.

Τέλος, για την κατά την άποψη της ενωμένης Αντιπολίτευσης κορυφαία συζήτηση φρόντισαν να αποστείλουν την κοινή εισήγησή τους (μιάμιση σελίδας) πρώτα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεχνώντας να ενημερώσουν τον Πρόεδρο και τις παρατάξεις. Και όλα αυτά όταν οι ίδιοι συνεχώς καταγγέλλουν την Δημοτική Αρχή για μη έγκυρη γνωστοποίηση εισηγήσεών της.»