image description

Με ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού, άνοιξε την αυλαία του το 4ο Φεστιβάλ Δωδώνης, την Τρίτη 29 Ιουλίου, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης. Η έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η οποία παρουσίασε ένα έργο υψηλής αισθητικής αξίας. «Η σονάτα του σεληνόφωτος», από τα πλέον αγαπημένα έργα του Γιάννη Ρίτσου, ντύθηκε αρμονικά με την ατμοσφαιρική πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Θεόδωρου Λεμπέση και τη σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη. Στον ρόλο της «Γυναίκας με τα Μαύρα», η Όλια Λαζαρίδου μάγεψε το κοινό, που αποθέωσε τους συντελεστές με το πιο θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημά του. Μάλιστα, οι διοργανωτές απευθύνουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στους θεατές για την πιστή τήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

Η δεύτερη εκδήλωση του 4ου Φεστιβάλ Δωδώνης πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου, με τη συναυλία που θα δώσει ο Χρήστος Θηβαίος στη Λίμνη Βηρού (Πηγές Λούρου) στη Βουλιάστα. Ο δημοφιλής τραγουδοποιός θα παρουσιάσει καινούργια και παλαιότερα αγαπημένα τραγούδια, σ’ ένα μουσικό ταξίδι που θα αγκαλιάσει ολόκληρη την καλλιτεχνική πορεία του δημιουργού, με συνταξιδιώτες τους εκρηκτικούς String Demons.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγραμματισμού των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, ενημερώνουμε το κοινό ότι τα δελτία ελεύθερης εισόδου για την παράσταση «Πέρσες» του Εθνικού Θεάτρου εξαντλήθηκαν. Ως εκ τούτου, προς αποφυγή ταλαιπωρίας, παρακαλούνται όσοι δε διαθέτουν δελτία ελεύθερης εισόδου να μην προσέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο.

Το 4ο Φεστιβάλ Δωδώνης υλοποιείται από τον Δήμο Δωδώνης και συνδιοργανώνεται από το Πνευματικό του Κέντρο, υπό την Αιγίδα και Χορηγία της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και την αιγίδα του Ε.Ο.Τ.