image description

Αισιόδοξη για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα παρουσιάζεται η Λίγκα, παρά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες και την επαναφορά κάποιων πιο σκληρών μέτρων από την κυβέρνηση.

Αντιπροσωπεία της συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και τον γγΑ, Γιώργο Μαυρωτά, που είναι συντονιστής της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, ώστε να παρουσιάσει το επικαιροποιημένο σχέδιό της για τη σταδιακή παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα τη νέα σεζόν.

Το «παρών» από την πλευρά της διοργανώτριας έδωσαν ο πρόεδρός της, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, η αναπληρώτρια πρόεδρος, Κάτια Κοξένογλου, ο υπεύθυνος ιατρός για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, Ξενοφών Ρούσσης, και τα μέλη της Επιτροπής, Κώστας Καραπαπάς, Ηλίας Πουρσανίδης, Σωτήρης Μάρκου.

Το «εμπλουτισμένο σχέδιο της Λίγκας εμπεριέχει εμπεριστατωμένα ειδικά πρωτόκολλα και βέλτιστες πρακτικές εφαρμογής τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες», όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση της ΓΓΑ.

Παράλληλα, τονίζει ότι έγινε ικανοποιητική συζήτηση επί του θέματος, ενώ θα συνεχιστεί εντατικά τις προσεχείς ημέρες, μόλις ολοκληρωθεί και το ειδικευμένο επιχειρησιακό πλάνο εφαρμογής του σχεδίου, το οποίο επεξεργάζεται η Λίγκα.

Επίσης, έγινε αναφορά σε επιπλέον κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη του επαγγελματικού αθλητισμού. Με αφορμή την ψήφιση των διατάξεων για τις μειώσεις στον ΦΠΑ των εισιτηρίων αγώνων και στην φορολογία συμβολαίων των προπονητών, ώστε να εξομοιωθεί με εκείνη των αθλητών.