image description

Ο Μανώλης Σάλιακας είναι η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα για τη νέα σεζόν και το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκε και επίσημα η έλευσή του ως ελεύθερου από τη Λαμία. Αλλά το μεταγραφικό ενδιαφέρον δεν σταματάει εκεί, αφού όπως έχουμε τονίσει κι άλλες φορές το ρόστερ παρουσιάζει πολλές ελλείψεις και θα απαιτηθούν περισσότερες από 10 μεταγραφές, βασικών και αναπληρωματικών προκειμένου η ομάδα να διαθέτει και πάλι ρόστερ που να μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό ενός πρωταθλήματος 14 ομάδων.

Ψηλά στη λίστα των «κυανόλευκων» είναι ο Γιάννης Κάργας, που αγωνίζεται σε θέση στόπερ και πιθανότατα θα αποχωρήσει πρόωρα από τη Λέφσκι Σόφιας με την οποία είχε άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο. Η ομάδα της Βουλγαρίας κινδυνεύει με ευρωπαϊκό αποκλεισμό εξαιτίας χρεών, οπότε δεν αποκλείεται το θέμα του Κάργα να ξεκαθαρίσει σχετικά σύντομα.

Ακόμη, στον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν επικεντρώσει στον Ανδρούτσο που ήταν δανεικός από τον Ολυμπιακό στον Ατρόμητο και αγωνίζεται ως χαφ σε μία θέση που η ομάδα του κ. Γιαννίκη θέλει έναν παίκτη πιο δημιουργικό. Όπως όλες οι περιπτώσεις δανεισμών, έτσι κι αυτή χρειάζεται υπομονή. Από τη στιγμή, πάντως, που ο Ντουρμισάι οδεύει προς ΑΕΛ, τουλάχιστον αυξάνονται οι πιθανότητες το αντάλλαγμα για τη μεταγραφή Νικολιά να είναι ο Ανδρούτσος.

Στα υπ’ όψιν παραμένει και ο Κεϊτά, αλλά ανασταλτικός παράγοντας είναι ο τραυματισμός του και η μεγάλη του αποχή από τα γήπεδα.

Η στελέχωση της ομάδας θα συνεχιστεί και σε άλλες θέσεις και μάλιστα είναι πιθανό να αποκτηθεί τερματοφύλακας για να διεκδικεί επί ίσοις όροις με τον Χουτεσιώτη το νούμερο 1 στην ενδεκάδα. Ακούστηκε μάλιστα το όνομα του Κότνικ από τον Πανιώνιο, αν φυσικά οι “κυανέρυθροι” υποβιβαστούν οριστικά και αμετάκλητα. Το να αποκτηθεί όμως ένας καλός τερματοφύλακας προϋποθέτει την αποχώρηση του Γιαννίκογλου. Ο δε Μπότσαρης αναμένεται να ανέβει στο Καρπενήσι, αλλά κι εδώ είναι ανοιχτό αν θα παραμείνει για τη θέση του τρίτου «πορτιέρε», αφού «παίζει» και το όνομα του 19χρονου τερματοφύλακα του Κερατσινίου, Χρήστου Κούμπουλα.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα αναχωρεί την Κυριακή νωρίς το πρωί για το Καρπενήσι και το απόγευμα θα γίνει εκεί η πρώτη προπόνηση. Κανονικά θα βρίσκεται και φέτος στο πλάι της ομάδας όλο το επιτελείο του physio activ του Φίλιππου Σκόρδου και θα στηθεί στο ξενοδοχείο ένα μίνι φυσιοθεραπευτήριο για τις ανάγκες των παικτών.