Η κρίσιμη μέρα για την αναδιάρθρωση έφτασε! Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η φράση αυτή ακούγεται, αφού αλλεπάλληλες συσκέψεις έχουν λάβει χώρα και πάντα κάτι προκύπτει για να μην υπάρξει οριστική απόφαση. Τουλάχιστον ας ελπίσουμε ότι σήμερα είναι πράγματι η D-Day και ότι θα γνωρίζουμε με κάθε επισημότητα ως το απόγευμα με πόσες ομάδες θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα Super League 1, 2 και Football League.

Οι συσκέψεις σήμερα θα διαδέχονται η μία την άλλη. Στις 11 συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη η Super League 1 για να επικυρώσει τη βαθμολογία για τις θέσεις 7 ως 14. Εκεί θα επιβεβαιωθεί για μία ακόμα φορά και το αρραγές μέτωπο της Λίγκας ως προς τη διατήρηση των 14 ομάδων και τη νέα χρονιά, άρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε μπαράζ η Ξάνθη με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στο πλευρό της η Λίγκα έχει και τη NOVA που σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει ότι δεν είναι ούτε ανταγωνιστικό, αλλά ούτε και βιώσιμο ένα πρωτάθλημα άνω των 14 ομάδων.

Στις 13:00 τη σκυτάλη θα παραλάβει η Super League 2, η οποία θα προτείνει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ άνοδο 4 ομάδων και συγχώνευση της Super League 2 με τη Football League. Ειδικά τα Χανιά ασκούν τεράστιες πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση να ανέβουν κατηγορία.

Αρμόδια, πάντως, να λάβει τις τελικές αποφάσεις είναι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που θα συνεδριάσει στις 17.00. Ακόμα κι αν έκανε το χατίρι της Super League 2 για 18 ομάδες, θα έπρεπε να έχει έτοιμη λύση χρηματοδότησης και βιωσιμότητας αυτού του πρωταθλήματος, κάτι που είναι προφανές ότι δεν μπορεί να κάνει. Αλλά επειδή στην Ελλάδα βλέπουμε συχνά αποφάσεις του τύπου “καν’το και δεν βαριέσαι, κάποια λύση θα βρεθεί”, καλό είναι να κρατάμε επιφυλάξεις. Αν, βέβαια, υπάρξει απόφαση αναδιάρθρωσης η Super League 1 έχει απειλήσει να μην ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι σκοπεύει να κρατήσει σθεναρή στάση για να εγγυηθεί τη βιωσιμότητά της και την ευημερία της, αφού τα ποσά που θα εισπράξουν οι 14 από τηλεοπτικά και χορηγίες θα είναι αρκετά ικανοποιητικά.