Πολλά τα μεταγραφικά σενάρια, συνήθως ελάχιστα επιβεβαιώνονται, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα δεν κινείται και δεν ψάχνεται προς κάθε κατεύθυνση. Από τη στιγμή που σημαντικά ζητήματα, όπως η αναδιάρθρωση, ξεκαθάρισαν είναι λογικό να μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα μεγάλο ξεκαθάρισμα αναμένεται στην Ξάνθη και τον Πανιώνιο, δύο ομάδες στις οποίες πολλοί έχουν στρέψει το βλέμμα τους και μεταξύ αυτών και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει αρκετά σύντομα σ’ αυτές τις ομάδες, αφού οι παίκτες τους θα ψαχτούν να βρουν συμβόλαια Α’ Εθνικής.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι και με το εξωτερικό, αφού ο ΠΑΣ Γιαννινα ψάχνεται και στην ξένη αγορά για να βρει 1-2 περιπτώσεις παικτών που θα κάνουν τη διαφορά.

Τέλος, στο Καρπενήσι θα γίνουν και κάποιες ακόμα δοκιμές παικτών (σ.σ. ήδη βρίσκεται και ο νεαρός τερματοφύλακας Χρήστος Κούμπουλας του Κερατσινίου), αλλά οι “κυανόλευκοι” θα πρέπει να έχουν στο νου τους ότι τα ρίσκα πρέπει να είναι περιορισμένα. Στο φετινό πρωτάθλημα των 14 ομάδων ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να στραφεί σε πιο σίγουρες και δοκιμασμένες λύσεις, αφενός γιατί δεν υπάρχει βασικός κορμός από πέρυσι και αφετέρου γιατί το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Είναι ενδεικτικό ότι ο Πανιώνιος συγκέντρωσε 23 βαθμούς, αλλά ξεκίνησε από το -6, οπότε σύνολο μέσα στα γήπεδα κατέκτησε 29 βαθμούς, η Ξάνθη μετά από αφαίρεση 12 βαθμών τερμάτισε με 24, αλλά στα γήπεδα είχε 36 και ο Παναιτωλικός που σώθηκε απευθείας ολοκλήρωσε τη σεζόν με 29 βαθμούς. Επομένως, ο πήχης θα είναι ακόμα πιο ψηλά την επόμενη σεζόν και η ομάδα καλείται να κάνει την οικονομική και αγωνιστική υπέρβαση.