Ένας διαφορετικός αγώνας μπάσκετ, από όσους έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, θα διεξαχθεί το Σάββατο, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία των διοργανωτών του 1ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ νομού Ιωαννίνων, με έναν αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, που θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα και θα διεξαχθεί μεταξύ δυο ομάδων.

Της Ομάδας των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του νομού Ιωαννίνων και της Επίλεκτης Ομάδας του 1ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ (ένας παίκτης από κάθε ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα).

Τα έσοδα του αγώνα και τα είδη που θα συγκεντρωθούν, είτε από θεατές, είτε από επιχειρήσεις της πόλης, θα διατεθούν απευθείας ως οικονομική ενίσχυση στο Οικοτροφείο του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Άνθος» της Μονής Δουραχάνης και θα χρησιμοποιηθούν και για την αγορά ενός οχήματος (ATV τύπου Shineray 200ST-6A, ELANO) το οποίο θα γίνει δωρεά στους Εθελοντές Σαμαρείτες του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού.

Ακόμη, πριν την έναρξη του αγώνα, θα τιμηθούν συμπολίτες μας για την προσφορά τους στον αθλητισμό, αλλά και για την εθελοντική προσφορά τους προς συνανθρώπους μας.

Μεταξύ άλλων στην πολύ όμορφη πρωτοβουλία των διοργανωτών του Εργασιακού Πρωταθλήματος μπάσκετ, θα συμμετέχουν οι βετεράνοι του αθλήματος σε τοπικό επίπεδο, με τους μπασκετμπολίστες από τα Γιάννενα που για χρόνια αγωνίστηκαν σε τοπικές ομάδες, αλλά και σε ομάδες της Α1 κατηγορίας, ενώ στην Επίλεκτη Ομάδα του Εργασιακού θα αγωνίζεται ένας παίκτης από κάθε ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα των Επίλεκτων του Εργασιακού θα έχει και συμμετοχές… έκπληξη, ενώ στο ημίχρονο του αγώνα θα αγωνιστούν παιδιά των παικτών που θα συμμετέχουν και θα πραγματοποιηθούν και διαγωνισμοί!

«Σας περιμένουμε όλους προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια μας. Στην είσοδο του Κλειστού Γυμναστηρίου θα μπορεί ο καθένας από τους θεατές να αφήσει είδη πρώτης ανάγκης, ή ρούχα ή ακόμη και οποιοδήποτε χρηματικό ποσό επιθυμεί για την Μονή Δουραχάνης», αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών του αγώνα.

Συνέντευξη τύπου

Το πρωί της Παρασκευής, συνέντευξη τύπου για τον αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα παραχώρησαν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, Γιώργος Χαβέλας ως εκπρόσωπος των διοργανωτών και παίκτης της Επίλεκτης Ομάδας, ο Διευθυντής της Πίνδου, Δημήτρης Κότογλου ως παίκτης της Επίλεκτης Ομάδας, ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού Παντελής Κολόκας και ο Σάκης Τζαλαλής εκ μέρους των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών της πόλης.

Αρχικά ο κ. Χαβέλας αναφέρθηκε στο επιτυχημένο εγχείρημα του Εργασιακού λέγοντας και τα εξής: «Αν θα έπρεπε να βάλουμε ένα τίτλο στο εγχείρημα του 1ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας, κατά τη γνώμη μου θα ήταν, «όμορφα πράγματα σε δύσκολους καιρούς». Πραγματικά, όπως αποδείχθηκε, ήταν ώριμες οι συνθήκες αλλά και ώριμοι οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν μ΄ αυτό. Από αυτή τη διοργάνωση όλοι εμείς ανασύραμε στη μνήμη μας βιώματα που προέρχονται από τη συμμετοχή μας στα Σχολικά Πρωταθλήματα, τις ομάδες μας, το χώρο της διαιτησίας, της προπονητικής, αλλά και του μονού στα ασφάλτινα ανοιχτά γήπεδα».

Στη συνέχεια αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές του Πρωταθλήματος και όλους όσοι βοήθησαν για να πετύχει αυτή η προσπάθεια, ο κ. Χαβέλας, τόνισε πως όλη αυτή η προσπάθεια δεν θα είχε κάποια αξία εάν δεν συνοδευόταν από ένα κοινωνικό αντίκρισμα και προσφορά και κάλεσε τους πολίτες των Ιωαννίνων, στον αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα του Σαββάτου.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Κότογλου ο οποίος τόνισε και τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για αυτή την όμορφη πρωτοβουλία. Πρόκειται για έναν ιερό σκοπό και θέλουμε τη συμμετοχή όλων των πολιτών στην προσπάθεια αυτή για την ενίσχυση της Μονής και των Εθελοντών Σαμαρειτών».

Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, ο οποίος και θα αγωνιστεί με την Ομάδα των Επίλεκτων ανέφερε τα εξής: «Το Σάββατο έχουμε αυτή την φιλανθρωπική δράση για καλό σκοπό, για έναν άνθρωπο που έχει δώσει τα πάντα για τη Μονή και τα εκατοντάδες συνανθρώπους μας, τον Παπα Θανάση. Ο δήμος Ιωαννιτών στηρίζει αυτή την προσπάθεια και θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να έρθουν στον αγώνα».

Εκ μέρους των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών μίλησε ο Σάκης Τζαλαλής, ο οποίος αρχικά συνεχάρη τους διοργανωτές του Εργασιακού Πρωταθλήματος, λέγοντας πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία που βοηθά στην αναβάθμιση του μπάσκετ στην πόλη μας.

«Πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ θα αναβαθμίζεται συνεχώς και θα γίνει θεσμός. Εμείς οι Βετεράνοι καλαθοσφαιριστές των Ιωαννίνων, θα είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του Εργασιακού και δίπλα σε κάθε προσπάθεια που αναβαθμίζει το μπάσκετ στον τόπο μας», κατέληξε ο κ. Τζαλαλής.