image description

Τους προσωρινούς αναδόχους  για τη νέα γέφυρα Αράχθου στην περιοχή της Πλάκας, καθώς και για άλλα οδικά έργα που αφορούν το Εθνικό και το  επαρχιακό οδικό δίκτυο ανέδειξε – μεταξύ άλλων- στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το έργο της νέας γέφυρας Αράχθου, έχει προϋπολογισμό € 3.900.000 και προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η ΤΕΔΡΑ Ανώνυμος Τεχνική Περιβαλλοντική Εταιρεία. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη γέφυρα ενώνει την υπό κατασκευή σύγχρονη επαρχιακή οδό που αρχίζει από τον κόμβο της Ιόνιας Οδού με την υπάρχουσα επ. οδό προς  Πράμαντα- Μελισσουργούς, προσθέτοντας ότι στο σχεδιασμό της Περιφέρειας είναι και η αναβάθμιση με δικούς της πόρους του τμήματος  από τις Μηλιές μέχρι τα Πράμαντα. «Θέλουμε να δώσουμε στους κατοίκους και στους επισκέπτες Πραμάντων και Αγνάντων ένα δρόμο χωρίς προβλήματα», κατέληξε.

Για το Εθνικό οδικό δίκτυο έχουν προγραμματιστεί τα έργα:

  • Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας – Καρδίτσας», προϋπολογισμού 100.000 €. Ανάδοχος: Δ. ΦΟΥΚΑΣ.
  • «Συντήρηση της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς», προϋπολογισμού 100.000 €. Ανάδοχος ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.
  • «Συντήρηση – βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας – Όρια Νομού», προϋπολογισμού 200.000€. Ανάδοχος ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ
  •  «Βελτίωση της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων», προϋπολογισμού 100.000 €. Ανάδοχος ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ
  •  «Προμήθεια στηθαίων για άμεσες ανάγκες του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος ΕΡΓΟΣΗΜΑΝΣΗ Κ.ΝΑΣΤΟΣ &ΣΙΑ Ε.Ε.
  • Συντήρηση- αποκατάσταση εθνικού, επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου, προϋπολογισμού 73.160 ευρώ. Ανάδοχος: Δ. Φατούρος.
  • «Συντήρηση – προστασία πρανών (τοίχος αντιστήριξης) στη θέση Ξηρόκαμπος της Ε.Ο. 12 (Άνω Καλεντίνη – Ξηρόκαμπος – όρια Ν. Καρδίτσας)», προϋπολογισμού € 140.000. Ανάδοχος Π. ΚΑΤΕΡΟΣ.

Για το Επαρχιακό Οδικό δίκτυο  της Π.Ε. Άρτας οι σημερινές αποφάσεις αφορούν τα εξής έργα:

  • «Αποκατάσταση οδού Ρετσιανά – Καστανιά και διακλάδωση προς Ελάτη», προϋπολογισμού 650.000 €. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
  • «Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 150.000 €. Ανάδοχος ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ.
  • «Οριζόντια, κατακόρυφη σήμανση και στηθαία ασφαλείας επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε .Άρτας», προϋπολογισμού € 200.000. Ανάδοχος Γ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.

Προσωρινός ανάδοχος (Δ. Φατούρος) αναδείχτηκε και για το έργο «Βελτίωση βατότητας και καθαρισμός τεχνικών στις 10η και 13η επ. οδό Π.Ε. Πρέβεζας» προϋπολογισμού 73.160 ευρώ.

 Προσωρινός ανάδοχος  (Κατασκευαστική Χαρμπής & ΣΙΑ Ο.Ε.) αναδείχτηκε και  για το έργο: «Βελτίωση στραγγιστικών έργων ΠΕ Άρτας για το έτος 2020», προϋπολογισμού € 74.000.

Κατακυρώσεις διαγωνισμών

Η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε επίσης τα αποτελέσματα των παρακάτω διαγωνισμών και πλέον μπορούν σύντομα να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής των έργων:

  • «Αποκατάσταση φράγματος υδρομάστευσης στη θέση Ζγάρα Τ.Κ. Καταρράκτη από ζημιές που προκλήθηκαν μετά από έντονη θεομηνία», προϋπολογισμού 150.000 €. Ανάδοχος Γ.Ν.& Θ.ΘΩΜΑΣ Ο.Ε. ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ»
  • «Αποκατάσταση – βελτίωση οδού Κομποτίου – παραλία Ράμματος και σύνδεσή της με την Ε.Ο. Άρτας – Γέφυρας Αννίνου», προϋπολογισμού 515.000 €. Ανάδοχος Δημήτριο Φούκα.
  • «Αντικατάσταση αγωγών κατάθλιψης – προσαγωγής και εργασίες επισκευής φρεατίων στο αρδευτικό δίκτυο Αμμουδιάς του ΤΟΕΒ Αχέροντα», προϋπολογισμού € 31.804. Ανάδοχος Βασίλειος Σούρλας.

Δημοπρατήσεις νέων έργων

Τέλος η Ο.Ε., μεταξύ άλλων,  ενέκρινε και τα δημοπράτηση των έργων:

  • «Αποκατάσταση Ι.Ν. Γενεσίου Θεοτόκου Ρωμανού», προϋπολογισμού 130.000 €.
  •  «Ασφαλτόστρωση δρόμου εντός οικισμού Γορίτσας στην περιοχή προς τον κάμπο Κουτσελιού», προϋπολογισμού € 79.200.
  • «Βελτίωση – προστασία πρανών – στηθαία ασφαλείας της ε.ο. 18 στο τμήμα Κρυονέρι – Βαθύκαμπος» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού  € 100.000..

 

Ζωηρό ενδιαφέρον για το πάρκο υψηλής τεχνολογίας

Το ενδιαφέρον εταιριών για εγκατάσταση στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας, επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη  επίσκεψη του Dr. Zorg Rockenhauser στην Περιφέρεια. Όπως είπε ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση o  Dr. Zorg Rockenhauser, o οποίος είναι βασικός εταίρος της Permira, υπό τη «σκέπη» της οποίας βρίσκονται  δεκάδες εταιρίες- μεταξύ των οποίων οι ήδη  εγκατεστημένες  στα Ιωάννινα  TeamViewer   και P&I, είναι ιδιαίτερα θετικός για την περαιτέρω συνεργασία, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος το τέλος του 2022. «Αυτό το ενδιαφέρον μας βάζει προ των ευθυνών μας για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε και με ευρύτερη συνεργασία να δημιουργήσουμε ένα σχήμα ώστε να προβούμε στις περαιτέρω ενέργειες», πρόσθεσε.

 

Προληπτικά μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό

Τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου κάλεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης  να  λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα για την πρόληψη του καταρροϊκού πυρετού. Όπως είπε το πρόβλημα είναι σοβαρό.  «Δυστυχώς μετά το 2014 έχει εμφανιστεί σε γειτονικούς νομούς. Θέλω όλοι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, που έχουν κοπάδια με πρόβατα να έρθουν σε άμεση επαφή με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες για οδηγίες. Πρέπει να λαμβάνουνε μέτρα προφύλαξης και  ανά πάσα στιγμή να ενημερώνουν τις κτηνιατρικές υπηρεσίες για  να μην έχουμε άλλα προβλήματα. Πρέπει να είμαστε όλοι  σε μεγάλη επιφυλακή», τόνισε μεταξύ άλλων.

 

Πρόσκληση Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας για «Επιχορήγηση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας»

Πρόσκληση για την «Επιχορήγηση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας» δημοσιεύει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

Η πρόσκληση αφορά στην υποστήριξη φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου για την επιχορήγηση οικονομικής δραστηριότητας και για τη δημιουργία τουλάχιστον μιας  θέσης εργασίας. Απευθύνεται σε φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – ΚΑΛΟ (σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 4430/2016).

Η συνολική δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης είναι 500.000 ευρώ. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης μπορεί να κυμαίνεται από 50.000  έως 100.000 ευρώ.

Οι επιλέξιμες δαπάνες, αφορούν λειτουργικά έξοδα, αμοιβές τρίτων, δαπάνες προβολής, δημοσιότητας και δικτύωσης, μισθολογικό κόστος νέας/ων θέσης/εων εργασίας, δαπάνες διαμόρφωσης χώρου μικρής κλίμακας, προμήθεια αναλωσίμων, προμήθεια πρώτων υλών/ εμπορευμάτων, προμήθεια μηχανημάτων – εξοπλισμού παραγωγής – λοιπού εξοπλισμού, προμήθεια λογισμικών- υπηρεσίες παραμετροποίησης λογισμικού.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των έργων, είναι έως δεκαοκτώ (18) μήνες. Η υποβολή των προτάσεων ξεκινά στις 07/09/2020 και ώρα 13:οο και ολοκληρώνεται στις 30/10/2020 και ώρα 15:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα που αφορούν την παρούσα πρόσκληση αποστέλλοντας το ερώτημά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]  ή στο HelpDesk  της Υπηρεσίας