Με ταχείς ρυθμούς αρχίζει η πρώτη ευρωπαϊκή ημέρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι αγκαλιές, η χαρά και η συγκίνηση των πρώτων ωρών μεταξύ των ανθρώπων της ομάδας, αναγκαστικά δίνουν τη θέση τους στο σχεδιασμό. Οι παίκτες ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν στη βάση τους, ώστε την Δευτέρα και την Τρίτη να γίνουν εργομετρικά και αιματολογικές εξετάσεις και Τετάρτη να έχουμε την πρώτη επίσημη της νέας σεζόν.

Για πρώτη φορά μετά το 2008 που ανέλαβε τα ηνία ο Χριστοβασίλης και το 2009 που ανέβηκε Super League η ομάδα, η «πρώτη» του ΠΑΣ θα είναι πανηγύρι και πιθανότατα θα γίνει στο «Ζωσιμάδες», αν και δεν υπάρχει κάτι οριστικό ακόμα.

Πέρυσι ο αγιασμός έγινε κυριολεκτικά μεταξύ παικτών, τεχνικού επιτελείου, διοίκησης και δημοσιογράφων, φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν και ο ενθουσιασμός όλων είναι μεγάλος.

Ως την Τετάρτη αναμένονται και αρκετές ανακοινώσεις, ώστε να αρχίσουν να διευκρινίζονται και κάποιες άλλες λεπτομέρειες, όπως το αν η προετοιμασία θα γίνει μόνο στο Καρπενήσι ή αν υπάρχει περίπτωση να φύγει η ομάδα και στο εξωτερικό για μία εβδομάδα.

Επίσης θα έχουμε και μεταγραφικές ανακοινώσεις, αφού κάποιοι παίκτες που ήταν stand by, θα πάρουν το «πράσινο φως» για υπογραφές.