image description

Ενσωματώθηκε πολύ γρήγορα στο βασικό σχήμα της ομάδας, εξελίχθηκε σ’ έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς της Super League 2 και πλέον μαζί με τους συμπαίκτες του εμφανίζεται έτοιμος για μια πολύ καλή χρονιά με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο λόγος για τον Νώντα Παντελάκη, ο οποίος από το Καρπενήσι όπου βρίσκεται η ομάδα για προετοιμασία, μίλησε στη WEB TV του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM.

Ο 25χρονος στόπερ αναφέρθηκε στον χρόνο που θα απαιτηθεί για να μπορέσει ο ΠΑΣ Γιάννινα να ξαναβρεί τον ρυθμό του, στην προσωπική του εξέλιξη και τη δουλειά στην προσωπική βελτίωση που γίνεται με τον κ. Γιαννίκη και τις συνθήκες που θα συναντήσει η ομάδα με τη νέα μορφή που έχει από πέρυσι η Super League 1.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιάννη Γιαννάκη:

Για την εμπειρία από το περσινό πρωτάθλημα της Super League 2: «Το περσινό πρωτάθλημα ήταν δύσκολο, ήταν μια πρωτόγνωρη κατηγορία για την ομάδα. Ήμασταν μία οικογένεια και αυτό έβγαινε στο γήπεδο. Καταφέραμε και πετύχαμε την άνοδο, είμαστε πλέον σε μια νέα κατηγορία και χαιρόμαστε γι’ αυτό».

Για το γεγονός ότι εκτός από καλός αμυντικός, ήταν και καλός κεφαλοσφαιριστής, πετυχαίνοντας 4 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, είπε: «Δεν ξέρω αν το ‘χω, αλλά μου αρέσει να ανεβαίνω σε στημένες μπάλες, να προσπαθώ να πετύχω κάποιο γκολ για να βοηθήσω την ομάδα».

Για το αν τα δύο ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ήταν μία ένδειξη των δυνατοτήτων που είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Θεωρώ πως ναι. Υπήρχαν πολλοί καλοί παίκτες και είχαμε ποιότητα ως ομάδα. Φάνηκε και με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα για την κατηγορία που έπαιζε είχε πολλή ποιότητα».

Για το αν θα επηρεάσει την ομάδα το γεγονός ότι δεν έχει πλέον πολλούς παίκτες που έπαιζαν επί σειρά ετών στην ομάδα ή αν θα αποτελέσει κίνητρο για να αναδειχτούν νέοι πρωταγωνιστές: «Έφυγαν πολλά παιδιά που είχαν δώσει πολλά στην ομάδα και ήταν πολλά χρόνια εδώ. Από εκεί και πέρα, όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, το γνωρίζουμε και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές ότι πρέπει να κοιτάμε μόνο μπροστά και όχι πίσω. Οπότε πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως κάνουμε και τώρα και να προχωρήσουμε».

Για τα στοιχεία που θα ήθελε ο ίδιος να βελτιώσει και τι θα ήθελε να δείξει στο νέο πρωτάθλημα: «Θεωρώ ότι πάντα πρέπει να βελτιώνεις όλα τα στοιχεία σου. Με την καθημερινή δουλειά και εκτελώντας αυτά που λέει ο προπονητής, πρέπει να βελτιώνεσαι. Η Super League 1 είναι ένα απαιτητικό πρωτάθλημα, έχει διαφορετικά στοιχεία από τη Β’ κατηγορία και νομίζω ότι με σκληρή δουλειά θα κάνουμε μια καλή πορεία και θα τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Για το πρωτάθλημα 14 ομάδων που είναι μια νέα εμπειρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα και το τι θα παίξει ρόλο για να πετύχει τους στόχους του: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι πρέπει να κάνει η ομάδα. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι μέρα με τη μέρα πρέπει να γίνεσαι καλύτερη ομάδα, να βγάζεις πράγματα στο γήπεδο, να κοιτάς κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κάνεις πάντα το καλύτερο. Από εκεί και πέρα είναι σημαντικά τα παιχνίδια μέσα στην έδρα μας. Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί και να παίρνουμε τα θεωρητικά λεγόμενα ντέρμπι. Αυτό θα είναι το σημαντικό και για να σωθούμε γρήγορα και για να κάνουμε μια καλή πορεία».

Για το πώς έχουν κυλήσει οι πρώτες τρεις εβδομάδες της προετοιμασίας: «Οι εβδομάδες της προετοιμασίας είναι πάντα δύσκολες. Ειδικά τώρα που έχουμε μια τεράστια αποχή, λόγω του κορωνοϊού, ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να βρει τα πατήματά του. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά, δουλεύουμε ξεχωριστά κάποια κομμάτια και συνεχίζουμε».

Για το αν είναι εφικτό να βρει γρήγορα ρυθμό ο ΠΑΣ Γιάννινα που του λείπουν παιχνίδια: «Είναι δύσκολο και θα χρειαστούμε χρόνο. Είμαστε 6 μήνες χωρίς επίσημο παιχνίδι και είναι δύσκολο αυτό για έναν ποδοσφαιριστή. Θα προσπαθήσουμε όμως όταν έρθει η στιγμή για το πρώτο μας παιχνίδι να είμαστε έτοιμοι».

Για το πώς βίωσε την εμπειρία αυτού του ενός χρόνου με τον κ. Γιαννίκη, που είναι ένας προπονητής με φιλοσοφία από το εξωτερικό: «Είναι πολύ καλή. Ο κόουτς προσπαθεί να βελτιώσει όλους τους παίκτες ατομικά και ομαδικά. Μας δείχνει πολλές τακτικές μέσα στο γήπεδο. Δουλεύουμε πολλά κομμάτια καθημερινά και νομίζω ότι βγαίνει αυτό και στους αγώνες».

Για την υπόσχεση που δίνει προς τον κόσμο: «Ο κόσμος στα Γιάννινα αγαπάει πολύ την ομάδα και αυτό φαίνεται είτε είναι στο γήπεδο είτε όχι. Ακόμα και όταν μας συναντάει κάποιος έξω, θα μας μιλήσει. Θέλω να τους πω ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, ξέρουμε που βρισκόμαστε και θα κάνουμε μια πολύ καλή πορεία».

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη στη WEB TV

Κάμερα: Γιώργος Γιαννάκης