image description

Το Διαιτητικό Δικαστήριο εκδίκασε τις προσφυγές Απόλλωνα Σμύρνης και Ξάνθης που προσπαθούν να… μπλοκάρουν τους αγώνες μπαράζ, ενώ αφού άκουσε τον εκπρόσωπο των Χανίων το προεδρείο ενημέρωσε την κριτική ΠΑΕ ότι το αίτημά της για αναδιάρθρωση και μπλοκάρισμα των μπαράζ είναι εκπρόθεσμο.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου Αρεοπαγίτης κα Μπιτζούνη, επεσήμανε πως η απόφαση για την διεξαγωγή (ή όχι) των μπαράζ θα εκδοθεί άμεσα, αλλά όχι σήμερα! Η πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου ανέφερε πως δεν μπορεί να υπάρξει αυθημερόν απόφαση καθώς τα έγγραφα που έχει στα χέρια της είναι πάρα πολλά.

Ο Απόλλων Σμύρνης που εκπροσωπήθηκε από τον Βασίλη Γκαγκάτση υποστήριξε πως η επέκταση της σεζόν μέχρι το τέλους του Αυγούστου είναι παράνομη, πως η Super League 2 δεν μπορούσε να συνεχιστεί και ζήτησε να βγει άμεσα απόφαση, ακόμα και σήμερα.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η ΕΠΟ θα έπρεπε να πάρει μια απόφαση για να λύσει το αδιέξοδο μεταξύ Απόλλωνα και Ξάνθης και ότι οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία ευθύνη. Πέταξε το… μπαλάκι στην ΕΠΟ και την Λίγκα, λέγοντας πως έχουν την ευθύνη που δεν όρισαν τα μπαράζ στις 2 Αυγούστου.

Γιώργος Στρατός και Ελευθερία Ρίζου εκπροσώπησαν την Ξάνθη, ενώ από πλευράς Χανίων ήταν ο κύριος Παναγόπουλος. Ο τελευταίος ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδίκασης πως ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, με επιστολή του ζητά συγγνώμη προς τα Χανιά, γιατί δεν προλάβαινε να κάνει Δ.Σ. για να εξουσιοδοτηθεί και να κάνει παρέμβαση υπέρ τους.

Ο Βασίλης Σαράκης ήταν ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΠΟ, ενώ ο νομικός σύμβουλος της Super League 1 ήταν ο Γιάννης Οικονομάκης. Ο πρώτος μεταξύ άλλων υποστήριξε πως δεν γίνεται κάθε χρόνο να αλλάζει ο αριθμός των ομάδων και πρέπει για τουλάχιστον δύο έτη να παραμείνουν 14 οι ομάδες στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο δεύτερος ανέφερε μεταξύ άλλων «κι εμείς κορωνοϊό είχαμε αλλά τελειώσαμε το πρωτάθλημα κανονικα. Κινηθήκαμε νωρίτερα γιατί θέλαμε να τελειώσει, οι περισσότερες ομάδες της Super League 2 δεν ήθελαν. Ποτέ στη Σούπερ Λιγκα δεν έχει υπάρξει πρωτάθλημα με 15 ομάδες, αν θελετε να το κάνετε εσεις».