image description

Ο ερασιτέχνης ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία με μία από τις παλαιότερες και πιο πετυχημένες Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της πόλης μας, τις Ελπίδες Ιωαννίνων.

Με τη συνεργασία αυτή δημιουργείται μια νέα βάση προπονήσεων στο γήπεδο της Λιμνοπούλας και στις εγκαταστάσεις των «Ελπίδων».

Έτσι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ θα έχει, πέρα από τις άρτιες εγκαταστάσεις του στο Σταυράκι, και μια καινούργια έδρα ανάπτυξης και εκπαίδευσης μικρών ποδοσφαιριστών.

Όλοι οι αθλητές της Ακαδημίας εντάσσονται στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η κάθοδος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗΠ θα είναι ενιαία με ομάδες Κ-16, Κ-14, Κ-12 υπό την σκέπη του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ οι ομάδες Κ-10 θα παραμείνουν ανεξάρτητες στο κάθε σωματείο.

Διατηρείται και τίθεται σε νέες βάσεις η πετυχημένη Σχολή Τερματοφυλάκων που επιβλέπεται και διευθύνεται από τον Δημήτρη Κώτσια.

Οι Ελπίδες Ι. θα παραμείνουν η κοιτίδα εκκόλαψης μικρών ποδοσφαιριστών που μεγαλώνοντας θα εντάσσονται στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθότι θα αγωνίζεται ανεξάρτητα μόνο στην Κ-10 κατηγορία της Ένωσης μας και θα διατηρεί και τμήματα Κ-8 και Κ-6 ως Ελπίδες του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στόχος, όπως πάντα, σαν τεράστιος αθλητικός Οργανισμός που είναι ο ερασιτέχνης, η εξέλιξη ποδοσφαιρικά και η δημιουργία χαρακτήρων, μέσα από την ομαδικότητα και την κοινωνικοποίηση, ώστε να δημιουργήσει νέους ανθρώπους –σε συνδυασμό με σχολείο και γονείς- έτοιμους να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες στη σύγχρονη κοινωνία μας.