Η μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΣ Γιάννινα κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς είναι η αλήθεια, αλλά όπως έχουμε επισημάνει κι άλλες φορές υπάρχει και το «ελαφρυντικό» ότι ακόμα και τώρα η σεζόν στην Ελλάδα δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού εκκρεμούν τα μπαράζ και ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος, ενώ μετά το βασικό στάδιο προετοιμασίας είθισται οι ομάδες να ενημερώνουν τους παίκτες που δεν υπολογίζουν. Συν τοις άλλοις, ο Απόλλωνας Σμύρνης ήταν αρκετά σίγουρος ότι θα γινόταν αναδιάρθρωση και είχε τάξει δυνατά συμβόλαια σε καλούς παίκτες, που πιθανόν τώρα να αναθεωρούν για το αν θα πρέπει να περιμένουν άλλες 2 εβδομάδες τι θα γίνει στα μπαράζ. Επομένως ευκαιρίες θα υπάρξουν, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι ο κ. Γιαννίκης δεν θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει όπως εκείνος θέλει.

Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «κυανόλευκοι» έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε πολλές περιπτώσεις, αλλά έχουν ξεχωρίσει και δύο ταλαντούχους παίκτες του Πανιωνίου που ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι φέτος. Οι δύο παίκτες είναι και στα ηλικιακά όρια που αρέσκεται η ομάδα να παίρνει παίκτες, αφού μπορούν να έχουν μεταπωλητική αξία.

Προφανώς οι παίκτες αυτοί βρίσκονται στο στόχαστρο και πολλών ακόμα ομάδων, οπότε οι περιπτώσεις αυτές θεωρούνται δύσκολες και θα χρειαστούν υπομονή. Ειδικά ο ένας εξ’ αυτών είναι πολυσυζητημένο όνομα στις μεταγραφικές συσκέψεις ομάδων.

Πλην των δύο αυτών περιπτώσεων, στην ομάδα είχαν κοιτάξει και την περίπτωση Κότνικ, εφόσον βρεθεί χρυσή τομή για την αποχώρηση του Γιαννίκογλου, αλλά υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που εξετάζονται.