image description

Τα φιλικά του καλοκαιριού είναι πάντα χρήσιμα, γιατί δίνουν την ευκαιρία για συμπεράσματα στον εκάστοτε προπονητή, αλλά και την εκάστοτε διοίκηση. Καίτοι αυτό που βλέπουμε αυτήν την περίοδο είναι μια ακτινογραφία της στιγμής για τις ομάδες, ταυτόχρονα όμως είναι κι ένας «οδικός χάρτης» για το που απαιτείται βελτίωση για να φτάσεις εν τέλει στον στόχο σου.

Το φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο έδωσε σίγουρα στον κόουτς Γιαννίκη την ευκαιρία για συμπεράσματα. Γιατί μπορεί να ήταν αναμενόμενη η ήττα και αν θέλετε ακόμα και το βαρύ σκορ, αλλά αναμενόμενη ήταν λόγω του ελλιπούς ρόστερ. Το ανέφερε άλλωστε και στις δηλώσεις του αρκετές φορές. Και αυτό είναι το πιο χρήσιμο συμπέρασμα αυτή τη στιγμή, ότι απαιτείται γρήγορα ενίσχυση.

Εκ φύσεως μας αρέσει να στεκόμαστε στα αισιόδοξα μηνύματα που εξέπεμψε η ομάδα, αλλά από την άλλη πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι σε τρεις εβδομάδες προφανώς δεν θα έχουμε έναν ΠΑΣ Γιάννινα έτοιμο στο 100%, ακόμα και αν ο προπονητής κάνει «μαγικά». Μία ομάδα για να «χτιστεί» θέλει 30-40 μέρες και σ’ εμάς απομένουν 21 και μάλιστα χωρίς να υπάρχει βασικός κορμός. Όποιοι κι αν έρθουν, όσο καλοί κι αν είναι, σε 21 μέρες δεν θα έχουν προσαρμοστεί στα ζητούμενα και τη φιλοσοφία του προπονητή, οπότε οι πρώτες αγωνιστικές θα είναι… ανάβαση σε βουνό.

Βέβαια, στην Ελλάδα ζούμε, μην το δένουμε και κόμπο ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει 12-13 Σεπτεμβρίου. Αν δεν δοθεί λύση στα τηλεοπτικά όλων των ομάδων, η έναρξη ενδεχομένως να καθυστερήσει για 1-2 εβδομάδες, κάτι που για τον Γιαννίκη θα είναι ανέλπιστο δώρο, μιας και ως τότε οι μεταγραφές θα έχουν προχωρήσει και προφανώς θα δοθούν και 2-3 φιλικά παραπάνω για να βοηθήσουν το μοντάρισμα.

Καλό είναι βέβαια να μην ποντάρουμε στο «αν αργήσει η έναρξη», γιατί η τύχη δεν συνηθίζει να χαμογελάει στη δική μας ομάδα.