Την έναρξη των προπονήσεων για τη Δευτέρα 31-08-2020 στις 17:30 στο Γήπεδο Ανατολής ανακοινώνει η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών – κοριτσιών της Ανατολής Ιωαννίνων που πλέον θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με νέο όνομα.
Η ομάδα πλέον ονομάζεται ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ. Το όνομα ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ σημαίνει “ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ” στην αρχαία Δωρική Ηπειρωτική Διάλεκτο και εμφανίζεται στα νομίσματα του Κοινού των Ηπειρωτών, της Ομοσπονδίας δηλαδή των Ηπειρωτικών Πόλεων τους αρχαίους χρόνους. Ως σήμα έχει την κεφαλή του Ζευ, που εμφανίζεται σε αρχαίο νόμισμα των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ που βρέθηκε στο Μαντείο της Δωδώνης.
Η διάκριση του ονόματος αποφασίστηκε για να:
– Μην υπάρχει σύγχυση με την ονοματολογία της ομάδας ανδρών του Α.Ο. Ανατολής και της πλούσιας ιστορίας της
– Υπάρχει ευελιξία στη λήψη των αποφάσεων που αφορά την κάθε ομάδα
– Δίνεται η δυνατότητα και σε περισσότερους συνεργάτες που θέλουν να βοηθήσουν εκατέρωθεν, να μπορούν να το κάνουν γνωρίζοντας εξ αρχής το πλαίσιο συνεργασίας
Παραμένει στενή όμως η συνεργασία των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ και Α.Ο. Ανατολής, τόσο σε διοικητικό όσο και σε επίπεδο υποδομών.
Η Ακαδημία του Α.Ο. Ανατολής, αποτελεί διακεκριμένο συνεργάτη του ΑΕΚ F.C. Development Network με πάρα πολλές επιτυχίες.
Τα κορίτσια που συμμετέχουν στην Ακαδημία Κοριτσιών των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, τη μοναδική Ακαδημία κοριτσιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ήπειρο, ωφελούνται τα μέγιστα από τα προπονητικά προγράμματα της ΑΕΚ και τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα υποδομών της Ε.Π.Σ.ΗΠ.
Η ομάδα γυναικών συστάθηκε από την Οκτώβριο του 2016 από τους γονείς των κοριτσιών που ενδιαφέρονταν να δώσουν δυνατότητα υγιούς άθλησης στο ποδόσφαιρο στα παιδιά τους. Αρχικά με τη βοήθεια του Α.Ο. Ανατολής. Συνεχίζει δε, σε στενή συνεργασία με τον Α.Ο. Ανατολής, την υποστήριξη της Ε.Π.Σ.ΗΠ., της Ε.Π.Ο., του Δήμου Ιωαννιτών, της Περιφέρειας Ηπείρου, της Βιομηχανίας Συστημάτων Αλουμινίου Europa – Profil, της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης, της Βίκος και άλλων διακεκριμένων ιδιωτών, την προσπάθεια για προσφορά σε άθληση και καλλιέργεια των νεαρών κοριτσιών της Ηπείρου.