image description

Την οικονομική ενίσχυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) των Ιωαννίνων που βρίσκεται σε δυσχερή θέση λειτουργίας, καθώς δεν έχει χρηματοδοτηθεί από το 2016 επιμένει να ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση καταθέτοντας Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχε καταθέσει  σχετική Αναφορά (668/13.02.2020).

Ο βουλευτής ενημερώνει εκ νέου την υπουργό για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο ΣΔΕ Ιωαννίνων, καθώς δεν έχουν χρήματα για γραφική ύλη, καθαρίστρια και υλικά καθαριότητας, συντήρηση των φωτοτυπικών μηχανημάτων, των υπολογιστών, του καυστήρα, των πυροσβεστήρων. Δεν έχουν μελάνια και χαρτί εκτυπώσεων τη στιγμή που το ΣΔΕ είναι σχολείο που δεν χρησιμοποιεί  βιβλία και η όλη εκπαιδευτική διαδικασία στηρίζεται σε φωτοτυπίες.  Το ασανσέρ παραμένει με βλάβη αποκλείοντας τους μαθητές με κινητικά προβλήματα από το μάθημα.

Ο Γιώργος Αμυράς ζητά από την υπουργό Παιδείας την άμεση ανταπόκρισή της για επίλυση των όποιων δυσκολιών υπάρχουν στη λειτουργία του ΣΔΕ Ιωαννίνων για να συνεχίσει να επιτελεί την αποστολή του δεδομένου ότι κατά τα 17 χρόνια λειτουργίας του η δυναμική των μαθητών του συνεχώς αυξάνεται. Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 φοιτούν 114 μαθητές οι οποίοι είναι ΑμεΑ, άτομα από μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, πρόσφυγες, μετανάστες, Ρομά, κλπ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Στήριξη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Ιωαννίνων»

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Ιωαννίνων βρίσκεται  στο 17ο έτος λειτουργίας του, αυξάνοντας συνεχώς τη δύναμη και δυναμική των μαθητών του. Κατά το τρέχον σχολικό έτος, 2019-2020 φοιτούν 114 μαθητές. Στη δύναμη των μαθητών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μαθητές οι οποίοι είναι ΑμεΑ, άτομα από μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ, Ιράν, Καμερούν, Πακιστάν, Μαρόκο, μετανάστες από Αλβανία, Γεωργία, Βουλγαρία, Κίνα, καθώς και μαθητές Ρομά.

Σήμερα το ΣΔΕ Ιωαννίνων βρίσκεται στη  δύσκολη θέση  να μην μπορεί να υποστηρίξει την εύρυθμη λειτουργία του. Λόγω χρόνιας έλλειψης χρηματοδότησης δεν υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας για γραφική ύλη, υλικά καθαριότητας ή μελάνια και χαρτί εκτυπώσεων, τη στιγμή που το ΣΔΕ είναι σχολείο που δεν χρησιμοποιεί  βιβλία και η όλη εκπαιδευτική διαδικασία στηρίζεται σε φωτοτυπίες. Δεν μπορεί να υποστηριχθεί η θέση καθαρίστριας, η συντήρηση των φωτοτυπικών μηχανημάτων, των υπολογιστών, του καυστήρα ή των πυροσβεστήρων. Επιπρόσθετα, το ασανσέρ παραμένει με βλάβη αποκλείοντας τους μαθητές με κινητικά προβλήματα από το μάθημα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

  1. Θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες χρηματοδότησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων ώστε να καταφέρνει να επιτελεί απρόσκοπτα την αποστολή του;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιώργος Αμυράς, βουλευτής Ιωαννίνων