image description

Το πρωί της Τετάρτης 2/9 μέσω Ντίσελντορφ αναχωρεί για το Ντούισμπουργκ η αποστολή της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατηγορίας Κάτω 23 ετών το οποίο έχει προγραμματιστεί να γίνει το σαββατοκύριακο 5 και 6 Σεπτεμβρίου.

Την ελληνική ομάδα αποτελούν 21 αθλητές κι αθλήτριες που θα πλαισιώσουν 10 πληρώματα ενώ θα συνοδεύσουν ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τζιάνι Ποστιλιόνε , ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κοντομανώλης και ο συνεργαζόμενος προπονητής Βασίλης Χασιώτης. Επίσης θα μεταβούν ο γιατρός της Ομοσπονδίας Γιάννης Χριστογιάννης και η φυσικοθεραπεύτρια κ. Φούκα ενώ αρχηγός της αποστολής θα είναι το μέλος του ΔΣ , Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος.

Στην πρώτη μετακορονοϊό διεθνή διοργάνωση της κωπηλασίας θα πάρουν μέρος 650 αθλητές κι αθλήτριες από 32 χώρες αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού. Θυμίζουμε ότι την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση είχε διοργανώσει η Ελλάδα στα Γιάννενα με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Στον στίβο του Αθλητικού Πάρκου του Ντούισμπουργκ (φωτό) που έχει φιλοξενήσει έξι παγκόσμιες διοργανώσεις από το 1983 και μετά θα αγωνιστούν τα παρακάτω ελληνικά πληρώματα:

ΑΓΟΡΙΑ: 

Σκιφ ελ βαρών: Παπακωνσταντίνου Αντώνης

Διπλό σκιφ ελ βαρών: Θεοδωρίδης Πέτρος-Σουλαρίκας Σταύρος

Δίκωπος άνευ: Καπάκογλου Στέφανος-Λαπίκοφ Θεόδωρος

Διπλό σκιφ: Στασινός Δημήτρης-Μακρυγιάννης Γιώργος

Τετράκωπος άνευ: Παλαιοπάνος Λεων.-Καλανδαρίδης Γιαν.-Μπουκουβάλας Ζήσ.-Παλαιοπάνος Θαν.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 

Σκιφ ελ βαρών: Αναστασιάδου Ευαγγελία

Σκιφ: Κυρίδου Αννέτα

Διπλό σκιφ: Θεοχάρη Σοφία-Χριστοδουλίδη Ασπασία

Δίκωπος άνευ: Κυρίδου Μαρία-Μπούρμπου Χριστίνα

Τετραπλό σκιφ ελ βαρών: Κουκλωτίδου Δήμ-Βακοπούλου Ευαγγ.-Γκατ Καρμ.-Λεβεντέλη Ελένη.