image description

Τη νέα ημερομηνία για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2019/20 αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, μετά την αναβολή της Κυριακής, λόγω κρούσματος κορωνοϊού στις τάξεις του Ολυμπιακού.

Η νέα… απόπειρα για τη διεξαγωγή του αγώνα, έπειτα από μία επεισοδιακή συνεδρίαση με πολλές εντάσεις, ορίστηκε για τις 12 Σεπτεμβρίου στη Ριζούπολη κι εφόσον η Αστυνομία εκφράσει ενστάσεις όπως είχε κάνει και τον Ιούλιο, τότε η εναλλακτική λύση είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο.

Αντίθετη στη συγκεκριμένη απόφαση για τις 12 Σεπτεμβρίου ήταν η Λίγκα, που επανέλαβε την επιθυμία της να αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα εκείνη τη μέρα, ωστόσο με την απόφαση της Ομοσπονδίας κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός αφού εξέτασε τις πιθανές ημερομηνίες, πρότεινε να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου στις 16 Δεκεμβρίου, χωρίς αυτό να γίνεται αποδεκτό.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα ρόστερ που θα χρησιμοποιήσουν οι δύο ομάδες, θεωρητικά η αγωνιστική σεζόν 2019/20 ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου και πλέον υπάρχουν δύο πιθανές επιλογές.

Η πρώτη είναι η ΕΠΟ να παρατείνει τη σεζόν μέχρι τη μέρα του τελικού κάτι που θα τα αποφασίσει σε νεότερο συμβούλιο ή τελικά θα δοθεί η σύμφωνη γνώμη οι ομάδες να παραταχθούν με τα νεότερα ρόστερ. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται βέβαια ότι η Ομοσπονδία θα έρθει σε συνεννόηση με την UEFA προκειμένου να λάβει και τις ανάλογες αποφάσεις για αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι ακόμα στον… αέρα.