Ικανοποιημένος από τις πολλές φάσεις και τη μεγάλη κατοχή μπάλας ήταν ο κ. Γιαννίκης όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε, ενώ όσον αφορά την ετοιμότητα της ομάδας τόνισε ότι θα αργήσει ακόμα, αφού η μεταγραφική ενίσχυση συνεχίζεται.

Πιο αναλυτικά:

Για τα συμπεράσματα που έβγαλε: «Είχαμε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και πάρα πολλές ευκαιρίες και έχουμε κι ένα μέτρο σύγκρισης με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, γιατί παίξαμε και πέρυσι τέτοιον καιρό με την ίδια ομάδα και την είχαμε κερδίσει με 3-1. Φέτος κερδίσαμε με 4-1, αλλά είμαι πολύ πιο ευχαριστημένος αν λάβουμε υπόψη την απραξία που είχαμε, την καλή κυκλοφορία της μπάλας και τις φάσεις που βγάλαμε. Είχαμε σε κάθε ημίχρονο από ένα 15λεπτο περίπου που κάναμε κάποια λάθη και έπεσε ο ρυθμός, αλλά σε γενικές γραμμές μετά από τόση απραξία να έχεις τόσο μεγάλη κατοχή μπάλας και να βγάζεις τόσες ευκαιρίες δείχνει καλά στοιχεία από πλευράς ομάδας μας».

Για το αν διαπίστωσε διαφορά στην κίνηση και την ταχύτητα των δύο ενδεκάδων που χρησιμοποιήθηκαν: «Και στο α’ ημίχρονο είχαμε 4-5 ευκαιρίες και σε άδειο τέρμα και με τετ-α-τετ. Ίσως ήμασταν λίγο πιο στατικοί στο α’ ημίχρονο και πιο κινητικοί στο β’ ημίχρονο, αλλά μετά από δύο φιλικά με τον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό που δεν είχαμε τόσο μεγάλη κατοχή όπως σήμερα, έπρεπε να συνηθίσουμε λιγάκι κι αυτόν τον ρόλο. Το θετικό ήταν οι πολλές ευκαιρίες».

Για το φιλικό με τον Παναιτωλικό κι αν θα είναι ένα κρίσιμο τεστ: «Δεν θα είναι κρίσιμο τεστ για το πρωτάθλημα. Αν βάλουμε κάτω τα πράγματα θα δούμε ότι έχουμε 5,5 μήνες αγωνιστικής απραξίας. Αν ήταν σημαντικό τεστ για το πρωτάθλημα δεν θα κάναμε φιλικό σήμερα. Απλά είναι τέτοιες οι συνθήκες που έπρεπε να κάνουμε ένα ακόμα φιλικό. Δεν θα είναι κρας τεστ, θα είναι ένα φιλικό για να αναπληρώσουμε τα κενά μας και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο καλά προπονημένοι και προετοιμασμένοι. Γι’ αυτό κάνουμε αυτά τα δύο φιλικά, για να αναπληρώσουμε κενά και να μπούμε σε κάποιον ρυθμό».

Για το πότε θα είναι έτοιμος ο Ντομίνγκεζ: «Προς το παρόν κάνει κάποια μικρά κομμάτια της ομαδικής προπόνησης. Έχει από 1η Ιουλίου να κάνει ομαδική προπόνηση, οπότε πιστεύω θα αργήσει. Πόσο ακριβώς θα το ορίσει το σώμα του. Δεν μπορώ να πω πόσο, αλλά θα χρειαστεί καιρό ακόμα. Τον Ντομίνγκεζ τον γνωρίζαμε, αλλά ήταν ποιοτικός παίκτης και τον θέλαμε οπωσδήποτε, γι’ αυτόν και τον περιμέναμε».

Για τις μεταγραφές και αν τις περιμένει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ή θα τις περιμένει και ως τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου: «Όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έχουμε κενά και στο ρόστερ και σε αριθμό αγώνων και πρέπει να καλυφθεί. Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι μεταγραφές, τόσο πιο γρήγορα θα γίνει το δέσιμο και ο συντονισμός που φέτος έτσι όπως είναι θα αργήσει».

Για το αν θα είναι έτοιμη η ομάδα για το πρωτάθλημα: «Η ομάδα θα είναι έτοιμη στις αρχές Νοεμβρίου. Μέχρι τότε θα κοιτάξουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε όσους περισσότερους πόντους γίνεται σε κάθε ματς. Είμαστε η μόνη ομάδα μαζί με τον Απόλλωνα που έχουμε τέτοιο ντεζαβαντάζ και δεν αναπληρώνεται εύκολα η έλλειψη παιχνιδιών. Όταν το ρόστερ θα είναι κομπλέ θα χρειαστούμε μερικές εβδομάδες για τον συντονισμό και θα κοιτάξουμε παράλληλα να μαζέψουμε όσους πόντους γίνεται».

Αναλυτικά τα ηχητικά των δηλώσεων των δύο προπονητών