Η χορηγία ονομασίας που εμφανίστηκε ξαφνικά χθες κατά την κλήρωση της Super League, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την αντίδραση των οργανωμένων φιλάθλων. Αν και αντιλαμβάνονται την ανάγκη μιας μεγάλης χορηγίας, ωστόσο καλούν την ΠΑΕ να διορθώσει την «αλλοίωση της ονομασίας» και επιπλέον καλούν και τον ερασιτέχνη ΠΑΣ να πάρει θέση.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με την ανακοίνωση της επιστροφής του πρώην γενικού αρχηγού γράψαμε τις παρακάτω γραμμές και τις κρατήσαμε στο συρτάρι γιατί θεωρήσαμε ότι γίνονται βήματα μπροστά σε όλα τα επίπεδα και επιλέξαμε να τηρήσουμε στάση αναμονής για να δούμε συνολικά πως θα κυλήσει η χρονιά.

«Επειδή πολλά ακούγονται στην πόλη τις τελευταίες μέρες σχετικά με την πρόσληψη παλιών γνώριμων σε νέα πόστα θα πούμε το εξής: Το λάθος δεν είναι αυτό της επιστροφής. Λάθος ήταν ότι τη χρονιά του υποβιβασμού, μαζί με τον πρόεδρο, ο νυν επιχειρησιακός διευθυντής έγιναν ασπίδα για τον «καπετάνιο» ενώ έβλεπαν το μοιραίο να έρχεται και δεν τον απομάκρυναν, μπας και σωζόταν η παρτίδα. Δυστυχώς οι παραινέσεις μας τότε δεν εισακούστηκαν και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.

Το «ταμείο» εκείνης της χρονιάς, μας βρήκε με τον «καπετάνιο» να αφήνει πρώτος το καράβι (ούτε συγγνώμη δεν προλάβαμε να του ζητήσουμε στο τέλος όπως ατυχέστατα είχε προβλέψει το βράδυ της 4αρας απ’ την αεκ), με τον τότε γενικό αρχηγό να φεύγει με το κεφάλι ψηλά, αλλά όλη την χρονιά εμείς βλέπαμε τα ….ποτήρια να ‘ναι ψηλά από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές με τις ευλογίες του, τις «σημαίες» όπου φύγει φύγει και στ’ αποδυτήρια να κυριαρχεί δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία.

Η περσινή χρονιά άλλαξε πολλά και ήταν μάθημα για όλους. Τα αποδυτήρια άρχισαν να αποπνέουν ξανά υγεία με την πρόσληψη στο τιμόνι της ομάδας ενός ανθρώπου καθολικής αποδοχής που φαίνεται ότι την κάνει πολύ καλά τη δουλειά και μακάρι να τον έχουμε για πολλά χρόνια μαζί μας. Κι ας μην του το ‘χουμε πει από κοντά. Ότι καλό γίνεται είμαστε εδώ για να το επιδοκιμάζουμε. Απ’ το δρόμο…απ’ τα τσιμέντα…απ’ τις ταράτσες.»

Δεν πέρασαν λίγες μέρες και η ΠΑΕ φρόντισε να αντιστρέψει το κλίμα με την δυσάρεστη έκπληξη που επιφύλαξε σε όλους μας κατά την παρακολούθηση της χθεσινής κλήρωσης του πρωταθλήματος.

Η λαχτάρα να ξαναδούμε από κοντά την αγαπημένη μας ομάδα και να πανηγυρίσουμε το κλείσιμο της κακής παρένθεσης με την επάνοδό της στη Super League μετατράπηκε σε αηδία, με το car-αγκιοζιλίκι που παρακολουθήσαμε αποσβολωμένοι, δίπλα σε 54 χρόνια ιστορίας να μπαίνουν ως πρόθεμα τα φράγκα. Χωρίς μια επίσημη ανακοίνωση προς τον κόσμο της ομάδας για το σκεπτικό της επιλογής, όπως θα έκανε κάθε σοβαρή εταιρία για κάτι τόσο σοβαρό. Για εμας δε θα άλλαζε τίποτα,η ξεφτίλα η ίδια θα ήταν …. απλά εξοργίσατε και τους τελευταίους που σας έδιναν άλλοθι σε ότι αντιεπικοινωνιακό έχετε επιχειρήσει τα τελευταία χρόνια.

Επιλέξαμε να το βουλώσουμε γιατί θεωρήσαμε ότι δεδομένης της κατάστασης που επικρατούσε αυτή τη περίοδο στην ομάδα το πρόσημο ήταν θετικό. Το χθεσινό όμως δεν καταπίνεται. Αντιλαμβανόμαστε ότι η επιχειρηματικότητα και το marketing της εποχής επιζητά άμεσους τρόπους διαφήμισης και κέρδους αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό μέσω της αλλοίωσης του ονόματος. Στο πρόσφατο παρελθόν κάναμε τα στραβά μάτια για χάρη του ερασιτεχνικού τμήματος μπάσκετ όμως μάθαμε από τα λάθη μας και δε θα ανεχτούμε ξανά τέτοιο αποτροπιασμό. Σεβόμενοι απόλυτα την οικονομική βοήθεια του συγκεκριμένου χορηγού, η οποία μαζί με των υπολοίπων είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, καλούμε έστω και καθυστερημένα την ΠΑΕ να αναθεωρήσει την απόφασή της ν’ αναφέρεται η επωνυμία δίπλα στο όνομα της αγαπημένης μας ομάδας και τον ερασιτέχνη να πάρει θέση.

Κλείνοντας ευχόμαστε καλή επιτυχία στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την καινούρια χρονιά και κυρίως υγεία σε όλο τον κόσμο μέχρι να πάρουμε πίσω τις φυσιολογικές ζωές μας.

ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΙ ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

Σ. Φ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ